Societat

Estudiants de la UAB barren l'entrada principal de la universitat, acció prèvia a la manifestació contra el Pla Bolonya

El comitè de vaga de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha impedit aquest dijous al matí l'accés al centre per l'entrada principal (des de la parada dels ferrocarrils) en una acció simbòlica d'inici de les jornades de mobilitzacions, segons ha informat la portaveu dels vaguistes, Mireia Forada.

Segons ha afegit, amb dades de les 9.30 hores, els alumnes de quatre facultats no han assistit a les seves classes. Són les Facultats de Ciències de l'Educació, Ciències Polítiques i Sociologia i Traducció i Interpretació, on només hi ha uns alumnes fent un examen.

També ha quedat buida la Facultat de Filosofia i Lletres, on una cinquantena de vaguistes es van tancar dimarts en protesta contra el Procés de Bolonya i la llei orgànica d'universitats (LOU), i posteriorment van ser desallotjats pels Mossos d'Esquadra.
Entre les reivindicacions del col·lectiu hi ha reclamar la insubmissió a la reforma de la LOU i la llei d'universitats de Catalunya (LUC), així com el Pla Bolonya, fins que no es doti els centres universitaris públics d'un sistema de finançament que permeti la seva aplicació. També exigeixen la dimissió del rector de la UAB, Lluís Ferrer, per autoritzar l'entrada dels Mossos a la universitat el dia del tancament a la Facultat de Filosofia.

Per la seva banda, fonts de la universitat han remarcat que l'entrada al recinte està assegurada i que l'acció és purament simbòlica, ja que existeixen altres accessos al centre.

Manifestació contra el Pla Bolonya
Els universitaris catalans estan convocats aquest dijous per part de diverses organitzacions estudiantils a una aturada i a una manifestació al centre de Barcelona en contra de la reforma de l'educació superior que suposa el procés de Bolonya i que es posarà en marxa el curs vinent.

La Plataforma Mobilitzadora en Defensa de la Universitat Pública (PMDUP) ha convocat els estudiants i membres de la comunitat educativa a participar en la manifestació prevista per al migdia a la plaça Universitat, que recorrerà els principals carrers del centre de la ciutat.

Amb el lema Surt al carrer. Parem Bolonya, la PMDUP pretén congregar milers d'estudiants en contra d'un procés de reforma que es posarà en marxa el curs que ve i que, denuncien, amaga la voluntat de privatitzar les universitats i que dificultarà l'accés a l'educació superior dels sectors més desafavorits socialment.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona