Escapades

L'aposta per la sostenibilitat

El Parc Central de Nou Barris és el segon parc urbà més gran de Barcelona

En una zona degradada al nord de Barcelona s'hi va fer un parc. Això que pot semblar lògic, sense més importància, ha esdevingut cabdal al districte de Nou Barris. Amb la construcció del Parc Central s'ha creat un autèntic pulmó de verd trepitjable –el segon parc urbà més gran de la ciutat, només per sota de la Ciutadella– i el barri ha esdevingut un centre més de Barcelona.

És sorprenent com aquest parc de forma irregular interactua amb el seu entorn, amb molts edificis construïts, com s'ha integrat amb la seu del districte (l'antic hospital mental) la biblioteca o la Guàrdia Urbana, com es relaciona amb l'esquerda al carrer, una antiga torrentera, i alhora aprofita la fractura del terreny per fer d'eix central de les diferents zones. Però sobretot és un parc perquè la gent el trepitgi, en gaudeixi, un gran espai verd que afavoreix el desenvolupament d'activitats a l'aire lliure i facilita l'accés als equipaments que es concentren en aquesta àrea. Deu anys han calgut (1997-2007) per fer realitat un parc que s'estén des del carrer Lorena fins a la plaça Karl Marx i arriba a la serralada de Collserola

En total són 16 hectàrees, amb més de 1.500 arbres de més de 30 espècies diferents i nombrosos parterres de gespa. També s'han instal·lat dos grans llacs situats a banda i banda del passeig de Fabra i Puig. Un d'ells té cascades i caigudes d'aigua que permeten passar-hi per sota. L'altre suposa la recuperació d'un dels aqüeductes que durant el segle XIX portaven aigua a la ciutat.

El parc disposa d'itineraris per a les persones i les bicicletes i és un dels espais més originals i sostenibles de Nou Barris pel seu disseny i qualitat. De fet, va rebre l'any 2007 el premi internacional d'arquitectura International Urban Landscape Award, un guardó que reconeix el redisseny d'espais urbans tenint en compte la sostenibilitat i la innovació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Nou episodi en la guerra per les terrasses

Barcelona
El millor camp per on córrer
crònica

El millor camp per on córrer

Memorial sota els pantans

Barcelona
Societat

L’Ajuntament de Badalona no paga i l’únic centre públic d’acollida tancarà

Badalona
SOCIETAT

Creen la comissió del Pacte per la Ronda de Dalt que decidirà els usos en el tram cobert

barcelona
Societat

Mor el periodista José Antonio Sorolla

Renovaran sis depuradores i col·lectors a tres urbanitzacions

TERRASSA
MEDI AMBIENT

Comencen les actuacions prèvies per a la restauració ambiental del meandre de Flix

FLIX
trànsit

L’enxampen a 195 km/h en una carretera limitada a 90

Ciutadilla