Societat

La pluja fa caure l'interior de dues cases buides a Tortosa

Sobre els immobles ja hi havia un expedient obert, perquè amenaçaven ruïna

No hi va haver cap ferit

Les pluges que la matinada de diumenge van escombrar Catalunya van causar diversos desperfectes al Camp de Tarragona i a les Terres de l'Ebre. L'incident més destacat va ser l'esfondrament de l'interior de dues cases del nucli antic de Tortosa, als números 11 i 13 del carrer Taules Velles, que estaven deshabitades i que ja s'havien ensorrat parcialment el 20 de setembre. Segons els Bombers de la Generalitat, les cases ja tenien obert de feia dies un expedient conforme amenaçaven ruïna i, amb la intensa pluja d'ahir, l'interior dels habitatges es va acabar d'esfondrar, tot i que no es van produir danys personals. La casa del número 13 estava en procés de rehabilitació des de fa més de tres anys, però encara no s'havia autoritzat el projecte. De moment, la policia local manté les tanques de protecció que impedeixen el pas pel carrer, en espera que els arquitectes municipals decideixen què s'ha de fer amb els immobles sinistrats.

A causa de la pluja, els bombers van realitzar una dotzena de sortides a diversos punts de la demarcació, la majoria per la inundació dels baixos de les cases i per la caiguda d'arbres. A Tarragona, per exemple, van haver de realitzar un sanejament de façana al carrer Sevilla. En el conjunt de les Terres de l'Ebre, d'altra banda, es van fet set sortides provocades pels aiguats. L'estació meteorològica del Parc Natural dels Ports, al Baix Ebre, va enregistrar una precipitació màxima en un minut de 4,8 litres per metre quadrat.

LA XIFRA

53,7
litres per metre quadrat
en un minut és la precipitació màxima registrada a l'estació del Parc Natural dels Ports.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.