Escapades

El zen de Carrera i del Bac

Aquestes dues valls de Montagut i la Vall de Bianya són un paradís de tranquil·litat

Qui no s'ha deixat perdre mai per les valls de Carrera i del Bac, als municipis de Montagut i Oix i la Vall de Bianya, no sap pas què es perd. Són com una mena d'oasi en mig de les terres aspres i trencades de l'espai d'interès natural de l'Alta Garrotxa. Tot és verd i fins i tot les muntanyes (el Talló, Puig Ou, etc.) suavitzen les seves formes, la vegetació canvia, és un espai de transició cap al Ripollès, on tot és pau i tranquil·litat. De fet, hi ha una pista forestal que uneix Montagut amb Sant Pau de Segúries, que a la Garrotxa té el punt d'inici a la carretera d'Oix, al parador de Castellfollit de la Roca. S'hi pot accedir fàcilment, doncs, amb cotxe, a peu i amb bicicleta de muntanya. Sigui quin sigui el mitjà escollit, el visitant accedirà a un espai que la natura ha modelat especialment per ser contemplat.

A part del paisatge, el patrimoni arquitectònic d'aquestes dues valls és de primer ordre. Hi ha el conjunt arquitectònic de Colldecarrera, que, situat al punt d'inflexió entre les valls de Carrera i del Bac, és un dels més ben conservats i majestuosos de l'Alta Garrotxa. També s'hi troba la casa fortificada i l'església de Sant Miquel de la Torre, el popular hostal de la vall del Bac i l'església, també romànica, del conjunt de Llongarriu des del qual la vista és bucòlica.

Les dues valls han superat una etapa d'èxode rural que les va deixar prop de l'abandonament total, i ho han fet recuperant una població estable i, sobretot, amb una oferta de turisme rural, de restauració i d'activitats de natura que a hores d'ara és un referent al país. D'altra banda, la zona s'emmarca en el conjunt de la Garrotxa, que té un interès paisatgístic, cultural, gastronòmic i turístic inqüestionable.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós