Societat

Troben al carrer el dossier del pla de seguretat per a la visita del papa

Un ciutadà va trobar els papers escampats pel terra dimarts a la nit mentre passejava el gos per la Via Augusta de Barcelona

En els documents hi ha un llistat amb 21 noms, números de telèfon i correus electrònics d'alts càrrecs dels cossos de seguretat

Les forces de seguretat de l'Estat han perdut un dossier d'onze pàgines amb informació confidencial sobre part del dispositiu policial previst per la visita del papa. Un ciutadà ho va trobat escampat pel terra, trepitjat pels peatons, aquest dimarts a la nit, mentre passava el gos per la Via Augusta de Barcelona, entre Travessera de Gràcia i el carrer Antúnez.

Aquests documents han arribat a la redacció de RAC1, qui ha difós aquest divendres la notícia.

Segons han informat, en aquest dossier apareixen diferents documents. Entre ells, un llistat amb 21 noms, números de telèfon, mòbils i particulars, i adreces de correu electrònic d'alts càrrecs dels cossos de seguretat. Per exemple: dos membres del gabinet de coordinació de la Secretaria d'Estat de Seguretat, un assessor de seguretat de la delegació del govern espanyol a Catalunya, tres comissaris de la policia espanyola, tres alts càrrecs del Ministeri de Defensa, dels Mossos d'Esquadra, de la Guàrdia Civil i de la Guàrdia Urbana, entre d'altres.

Tots ells es van reunir a Barcelona el 7 d'octubre, a les set del matí, per parlar de l'organització Centre de Coordinació Operativa previst per a la visita del papa. Aquest llistat porta el segell del Ministeri de l'Interior.

Un altre dels documents abandonats, amb data del 5 d'octubre, també porta el segell del Ministeri de l'Interior i de la direcció general de la Policia i la Guàrdia Civil, i en ell es detalla les necessitats de materials i número d'agents necessaris per a l'executiu de comunicacions d'aquest cap de setmana. També es detalla el número de càmeres de seguretat i d'inhibidors de freqüència que hi haurà als voltants de la Sagrada Família durant la visita del papa, així com una relació dels hotels barcelonins on s'allotjarà la comitiva que acompanya a Benet XVI.

RAC1 ha informat que posa a disposició dels cossos i forces de seguretat de l'Estat aquests documents amb informació confidencial sobre part del dispositiu previst per a la visita del papa. Fonts dels Mossos d'Esquadra han assegurat que “analitzarani estudiaran” la situació, i que s'han desplaçat fins a l'emissora de ràdio per recollir la documentació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona