Societat

El centre d'acollida turística de Puigcerdà serà dedicat al Tractat dels Pirineus

El centre d'acollida turística (CAT) de Puigcerdà girarà al voltant del Tractat dels Pirineus i la seva principal conseqüència, la creació d'una frontera i la segregació de part dels antics territoris de la corona d'Aragó.

Josep Huguet, conseller d'Innovació, Universitats i Empresa del govern de la Generalitat, acompanyat de l'alcalde de Puigcerdà, Joan Planella, va assistir aquest dijous a la jornada de portes obertes d'aquest centre que té per objectiu valorar el territori i ampliar l'oferta turística de les comarques de l'Alt Pirineu i Aran.

El Tractat dels Pirineus va ser signat el 7 de novembre del 1659, a l'illa dels Faisans, i va posar fi a la guerra dels Trenta Anys. La conseqüència d'aquest tractat va ser la cessió a França del comtat del Rosselló i part del de la Cerdanya.

La frontera va partir la comarca en dos i va separar la seva població. La societat quedà dividida en tots els aspectes: social, religiós i sobretot polític. Aquest fet marcaria no només la vida de la comarca, sinó també les relacions entre l'Estat francès i Catalunya, i la relació del país amb la Catalunya del Nord ja no seria mai més la mateixa.

El CAT consta també d'un espai de degustació pensat per al descans del visitant i un punt d'aproximació a la gastronomia local. El visitant podrà gaudir-hi de les millors receptes culinàries de la comarca com el trinxat, el tiro amb naps o el llapí amb cremalloles.

Finalment, el CAT disposa d'una botiga amb productes autòctons de la zona. El vi de Santa Llocaia i els productes estel·lars de la zona com la pera de la Cerdanya, el nap de Talltendre, els dolços cerdans i la coca de la Cerdanya són alguns del productes autòctons que hi pot trobar el visitant. A la botiga s'ofereix també una gran varietat de productes turístics relacionats amb l'entorn cerdà, la seva cultura i les seves produccions artesanes.

Aquest CAT està integrat en la xarxa de CAT impulsada pel Departament d'Innovació, Universitats i Empresa, que disposa de 10 centres a tot Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Sabadell multarà per l’excés de soroll i el consum d’alcohol al carrer amb la nova ordenança

Sabadell
Societat

Tarragona estudiarà si cal reforç dels mossos pel dispositiu de la Fira d’Abril

Tarragona
salut

L’Associació Contra el Càncer posa en marxa el programa “Rutes Saludables”

olot
Gregori Vizcaino i Vallbona
Director de l’Ascensió, Fires i festes de Granollers

“Hem d’entendre l’Ascensió com un estat d’ànim”

Granollers
Olot

Urbanitzen l’últim espai verd de la falda del Montsacopa

Olot
Societat

Dos-cents drons a la Cremada de Badalona

Badalona
Societat

Donen dispositius traductors per facilitar el treball humanitari d’Open Arms

Badalona
societat

El gimnàs Sant Pau, més a prop de tornar a donar servei

barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Mascarell, fitxat per dirigir el projecte del Museu Thyssen

SANT FELIU DE GUÍXOLS