Societat

Agredolça nit per als Freixa entre Madrid i Barcelona

Les nits de la Michelin poden resultar agredolces de gust, encara que per a Ramon Freixa va ser ahir més important el dolç que l'agre. Va obtenir la seva segona estrella de distinció en només un any i mig de temps. El seu restaurant de Madrid ha pujat com l'escuma. Tot i la seva marxa de Barcelona, la cuina catalana està d'enhorabona. Freixa es va traslladar a Madrid l'any passat amb el Ramón Freixa Madrid, situat a l'hotel Selenza,i va fer bingo amb la primera estrella.

Ara li acaben de donar la segona, com ja se sospitava. El cuiner, que se sent perfectament integrat a la ciutat, era ahir a la festa de Sant Sebastià, convidat per Michelin, i estava més que feliç. La part trista és la pèrdua del guardó que ostentava el restaurant Freixa Tradició de Barcelona, que regenta el pare del cuiner, i on ha après la màgia dels fogons.

Freixa assegurava: “És una estrella inesperada. Totalment, perquè fa només un any i mig que hi som. A més, a Madrid hi fem quasi exactament la mateixa cuina que creàvem a Barcelona”. A Freixa no li sap especialment greu haver perdut la de Barcelona perquè al Tradició fan la cuina de l'àvia de tota la vida i la Michelin premia, sobretot la innovació. El primer que va fer, ahir mateix, va ser trucar al seu equip de Madrid i a la família de Barcelona. Tots cuiners, és clar. Sembla que està embalat per aconseguir, ben aviat, la tercera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen avui a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt