Societat

El Centre Cultural Català del Vallespir s'implicarà en la Festa Major del Vallespir

El Centre Cultural Català del Vallespir (CCCV) va celebrar a Arles de Tec el 29 de novembre passat, la seva assemblea general anual. L'acte va servir per fer un balanç de les activitats en curs i tractar dels projectes futurs. El portal informàtic del CCCV,

www.portal-vallespir.cat ha notat una freqüentació mitjana d'unes 30 persones que es connecten diàriament, i un miler de visites mensuals.

També es va informar l'assemblea de la difusió del número. 6 de la revista Vallespir, que es ven actualment a unes 12 llibreries, entre les quals Mallart de Figueres, Torcatis de Perpinyà i les llibreriesde la Generalitat a la rambla Estudis de Barcelona i de la Gran via de Jaume 1er de Girona. Es preveu que el núm. 7 de la revista Vallespir sigui al carrer al Febrer de 2011.

Com sempre aquest darrer número de Vallespir posa en relleu extractes de les obres dels nostres grans escriptors renaixentistes: Jacint Verdaguer i Joan Amade entre altres i d'escriptors novells com Joan Daniel Bezsonoff, Miquel Sargatal i la poetessa Coleta Planas. També s'hi continuen presentant articles culturals que tracten d'història, de llengua, d'art i es recull una entrevista homenatge a una dona catalana de 98 anys que viu al poble de Reiners.

Entre els nous projectes del CCCV pel 2011 en destaquen dos: “La Festa Major del Vallespir ” que tindrà lloc a Arles de Tec a final del mes de maig de 2011 amb la participació de totes les associacions del CCCV, i la creació d'una antena local de Ràdio Arrels Vallespir amb l'ajut de ràdio Arrels de Perpinyà i l'ajuntament de Ceret. Una comissió del CCCV es posarà en marxa el proper mes de gener. A la festa major del Vallespir hi ha la voluntat d'invitar tots els amics de l'entitat de l'Alt Empordà, de la Garrotxa i del Ripollès per tal que sigui també una festa transfronterera que reforci el projecte “País Transfronterer d'Art i d'Història” entre les valls del Ter i del Tec.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró