Societat

gastronomia

L'Esparver, a Vilaplana

Per iniciativa de Teresa M. Castellnou va néixer, l'any 2009, el restaurant L'Esparver, situat al nucli urbà del municipi de Vilaplana. L'establiment disposa d'un petit i agradable menjador, de moderna decoració, amb una capacitat màxima per a 26 comensals.

La cap de cuina és Anna Pi, que ofereix amb molt d'encert plats de línia mediterrània, basant-se en les receptes de la terra, amb un toc personal que té molta cura de la presentació i, a la vegada, del producte, sovint molt lligat a les nostres comarques. Així, el comensal pot triar de la carta elaboracions ben resoltes com els canelons de porc senglar amb poma caramel·litzada (10,50 euros), l'arròs de bosc amb aromes de la Mussara (9,50) o els raviolis de foie gras amb salsa de tòfona (12,90) com a primers plats, entre d'altres. Ja en els segons, les temptacions per als gormands poden anar cap a uns cargols dolços i coents (12,70), uns peus de porc gratinats a l'antiga (11,70), un civet de porc senglar i encenalls de patata (12,50), un bacallà gratinat amb allioli de codony (13,70) o una cassoleta de sèpia romescada (11,50).

A l'hora de les postres, es pot triar entre el mató amb melmelada de tomàquet verd (4,50), el coulant de xocolata amb crema anglesa (6,00) o la crema de Sant Josep cremada (4,50), entre d'altres (tots els preus són amb IVA). El restaurant també ofereix un menú setmanal per 11,90 euros. Pel que fa al celler, L'Esparver disposa de cinc vins blancs, sis de negres i quatre caves, tots catalans. Com a vi de la casa tenen el Marmellans, de la D.O. Montsant, o l'Artiola, de la D.O. Terra Alta, al preu de 7,50 euros.

Apuntem finalment que, assessorat per l'acreditada i experta cuinera reusenca Mariona Cuadrada, L'Esparver vol oferir als seus clients i amics jornades gastronòmiques temàtiques i ja ha preparat la primera, que es presentarà la propera setmana als mitjans informatius de les comarques tarragonines i es desenvoluparà durant la primera quinzena de febrer, dedicada a la cuina del romesco. D'aquesta primera mostra, El Punt n'informarà amb detall properament.

El petit poble de Vilaplana, situat davant mateix de la serra de la Mussara, amb unes vistes precioses des del seu mirador, té en aquest restaurant, que només porta un any i mig de vida, un nou interès gastronòmic que se suma al turístic de la localitat i d'altres atractius que justifiquen la visita.

Adreça:
Carrer de l'Era, 14. Vilaplana
Telèfon:
977 81 50 44
Horari d'hivern:
De 13.00 a 14.30 de dimarts a diumenge, nits de divendres i dissabte de 21.00 a 22.30. A l'estiu, de dimarts a diumenge, de 13.30 a 14.30 i de 21.00 a 23.00. Tanca diumenge nit i dilluns tot el dia i 15 dies el mes de març.
Web:
www.esparver.com
Serveis:
Targetes de crèdit: American Express, 4B, Diners Club, Master Card, 6000 i Visa. Aire condicionat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona