Societat

La CUP felicita Agné per marxar d'una roda de premsa en què no el deixaven parlar en català

L'entrenador del Girona va indicar que primer parlaria en català i després en castellà, però els periodistes li van exigir que parlés només en espanyol i s'hi va negar

El tècnic detalla a RAC1: “No vull imposar res ni vull que m'ho imposin”

  • L'entrenador del Girona FC ARXIU.
  • VÍDEO: Raül Agné: "No hi ha roda de premsa"

La Candidatura d'Unitat popular (CUP) ha volgut felicitar públicament l'entrenador del Girona C.F., Raül Agné, perquè aquest dissabte va marxar d'una roda de premsa en què li havien demanat que parlés en castellà. Agné va dir que primer respondria en català i després en castellà, i després de la insistència dels periodistes perquè s'expressés només en espanyol es va aixecar i va marxar.

Segons el portaveu de la CUP de Girona, Jordi Navarro, “Agné ha mostrat una gran valentia i dignitat marxant d'un lloc on se l'intentava discriminar per raons de llengua”. Abans de partir, Agné va denunciar que si hagués parlat en anglès en comptes d'en català segurament no se li hauria demanat que canviés de llengua.

“Agné ha estat víctima de les fòbies anticatalanes”. Així de contundent s'ha expressat aquest diumenge la CUP de Girona, que ha volgut donar suport a l'entrenador del Girona després de l'incident a Osca.

Per la seva part, en declaracions al programa Via Lliure de RAC1, Raül Agné, ha detallat que estava pactat “des del començament que els companys d'allà facilitarien la feina als companys catalans”, però després no va ser així.

“No vull imposar res ni vull que m'ho imposin i l'únic que vull és inculcar uns valors de respecte i educació”, ha argumentat el tècnic del Girona.

Dit això, però, Agné ha considerat que els fets d'Osca “diuen molt del coeficient intel·lectual d'alguns i va més enllà de temes polítics”.

En opinió de la CUP de Girona, Agné “va veure violats els seus drets com a catalanoparlant”, un fet que afirma que “malauradament no és gens estrany”. La formació remarca que l'entrenador del FC Barcelona, Josep Guardiola, ha aconseguit “treure de la foscor” el català en utilitzar-lo a les rodes de premsa, però lamenta que “encara no acaba d'agradar als sectors espanyolistes” dels quals denuncia que ha estat víctima l'entrenador gironí.

Així, la formació assegura que aquests casos no són aïllats, sinó que els trobem “al dia a dia i de manera més agreujada en determinades zones del País Valencià o les Illes”.

En aquest sentit, Navarro ha manifestat que si tots els catalans féssim el mateix en situacions semblants, “la nostra identitat i cultura avançaria en el camí del respecte i la normalitat”. Navarro anima els catalans a denunciar aquest tipus d'agressions: “Si tots i totes ens plantem, la llengua catalana serà respectada i esdevindrà una llengua normal”, ha recalcat l'alcaldable de la CUP.

Podeu veure aquí les imatges de la roda de premsa que va difondre TV3 durant el TN Vespre al minut 24.49h.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona