Societat

TRIBUNALS

El fiscal denuncia amenaces d'un confident ara imputat

Assegura que Manuel Gutiérrez Carbajo ha intentat obtenir un tracte de favor en el cas de corrupció policial i tràfic de drogues en què està inculpat

Sol·licita al jutge que el citi a declarar

Un confident compartit per tots els cossos policials es desemmascara. El fiscal anticorrupció, Emili Sánchez Ulled, que participa en la instrucció del cas de corrupció policial (amb agents dels Mossos i de la Guàrdia Civil imputats) i de tràfic de drogues, ha alertat el jutge de Barcelona Joaquín Aguirre que ha rebut amenaces d'un dels imputats en aquesta trama, Manuel Gutiérrez Carbajo. Gutiérrez Carbajo és confident policial i testimoni clau en dues investigacions més sobre corrupció policial (en aquest cas de membres de la Policía Nacional i de la Guàrdia Civil) i narcotraficants: el cas de Martorell i el dels prostíbuls Riviera i Saratoga.

En l'escrit dirigit al titular del jutjat d'instrucció número 1, el fiscal informa que el 25 de març l'advocat de Gutiérrez Carbajo es va dirigir al segon fiscal delegat d'anticorrupció i li va comunicar “en uns termes inadmissibles” que si la fiscalia “no li dóna suport” en la instrucció en què està imputat “podria fer declaracions perjudicials per a diversos funcionaris públics que van participar en la causa de Martorell (amb els 400 quilos de cocaïna sostrets al port de Barcelona) o en el cas actual”. Pel fiscal, Gutiérrez Carbajo “ha intentat, a través del seu lletrat, pertorbar el procés aprofitant la interessada confusió que es dedica a generar invocant constantment la condició de confident policial”.

El fiscal hi afegeix que aquest comportament influeix “en la credibilitat de qualsevol declaració que Guitérrez Carbajo faci a partir d'ara”; una afirmació que també es podria aplicar en els dos casos en què aquest confident és testimoni clau, i podria desmuntar anys de complexa instrucció, segons algunes fonts. Amb tot, el fiscal sol·licita al jutge Aguirre que torni a citar a declarar Carbajo “perquè si ha de manifestar alguna cosa ho faci d'una vegada per totes en seu judicial”.

LA FRASE

La fiscalia no pot tolerar una interferència així en la seva funció: la recta aplicació de la llei
Emili Sánchez Ulled
fiscal contra la corrupció i la criminalitat organitzada

El recurs del fiscal i la presó

El fiscal especial contra la corrupció i la criminalitat organitzada, Emili Sánchez Ulled, va anunciar ahir que presentarà un recurs contra la decisió del jutge Joaquín Aguirre d'imputar sis càrrecs dels Mossos per haver protegit suposadament un grup de narcotraficants que eren investigats per la seva unitat.

El recurs del fiscal, però, no aturarà les declaracions dels agents previstes per a la setmana vinent. Dimarts seran interrogats un agent, dos caporals i dos sergents. Dimecres tocarà al subinspector Antoni Salleras.

Pel que fa a Salleras, el sindicat Manos Limpias estudia presentar avui un escrit al jutge en què li demana la convocatòria de la compareixença posterior al seu interrogatori per decidir si sol·licita la seva presó provisional en vista –diu– de la gravetat dels fets i les elevades penes que sumen els sis delictes que li imputa el jutge. Amb aquest escrit, Manos Limpias avisa el subinspector de les seves possibles intencions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona