Societat

Compte enrere a l'acampada de Barcelona

Els acampats van acceptar retirar només algunes pertinences de la plaça

Interior valorava a última hora d'ahir fer fora els “indignats” atrinxerats

A l'acampada de la plaça de Catalunya de Barcelona es van viure ahir tots els símptomes que indicaven que, a falta d'un desmantellament pactat, hi hauria actuació policial. El compte enrere s'havia iniciat a les 10 del matí quan alguns dels acampats van començar a treure material perquè se l'enduguessin les brigades de neteja de l'Ajuntament. Al migdia, però, es va fer evident que la majoria dels atrinxerats es resistien a marxar i l'amenaça d'una intervenció dels Mossos i la Guàrdia Urbana va tornar a córrer com la pólvora. A l'hora de tancar aquesta edició, però, el Departament d'Interior encara valorava si havia d'actuar.

“El treball s'ha de continuar fent des de la plaça i per això fa molt de temps que hi som. És cert que ens hem vist absorbits per persones que no tenen massa res a veure amb el moviment, però no m'agrada com s'ha fet aquesta negociació que diuen i no em mouré”. Aquests eren els arguments de Thiago, un dels resistents a la plaça involucrat en la comissió d'Acció Internacional, per continuar ahir a les 11 del matí fent vida normal a l'acampada i no moure ni un dit per al desmantellament. “Resistirem sempre. Eternament”, hi afegia Daniel, posant cullerada a la conversa. Ni l'un ni l'altre no tenien cap intenció de col·laborar en la recollida voluntària iniciada cap a les 10 quan van arribar camions de les brigades de neteja.

Un mòdul d'anar i venir

La majoria d'acampats –un centenar– al·legaven que no se sentien representats pels negociadors que havien pactat amb Ajuntament i Interior una sortida voluntària de la plaça. A les 4 de la tarda, el consistori va portar un mòdul prefabricat de 4x2 metres perquè es convertís en el punt d'informació de la plaça, però els acampats van rebutjar-lo perquè era massa petit per assegurar la continuïtat del moviment.

Mentre els atrinxerats feien una crida perquè la gent tornés a dormir a la plaça per evitar un desallotjament nocturn, el conseller d'Interior, Felip Puig, va advertir que si fracassava el diàleg per “alliberar l'espai públic”, actuarien els Mossos.

05.06.11
L'assemblea
de l'acampada decideix abandonar les activitats nocturnes a plaça Catalunya, però un grup resisteix.
16.05.11
El resultat
d'una manifestació contra les retallades és que unes 50 persones acampen a la plaça de Catalunya.

De plaça Catalunya a muntar cases-arbre a Eivissa

Les cases als arbres van sorgir a la plaça de Catalunya de Barcelona després de l'“operació neteja” dels Mossos d'Esquadra del 27 de maig. Un empresari d'Eivissa les va veure en un reportatge i va contactar amb els “indignats” que les van construir. Resultat: deu persones se'n van a Eivissa per muntar cases enmig de les branques en una arbreda de dues hectàrees. Lupe, que té 22 anys i ha estudiat disseny gràfic i interpretació i dansa, està il·lusionada: “Aconseguim lligar el dret a l'habitatge amb el respecte a la natura. Què més podem demanar?”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.