Societat

Ha mort Pierre Jonqueres d'Oriola als 91 anys

El genet nord-català de les dècades de 1950 i 1960 va ser guanyador de quatre medalles olímpiques amb l'equip hípic de l'Estat francès

Pierre Jonqueres d'Oriola va néixer l'1 de febrer de 1920 a Cornellà del Bercol, població situada a la plana del Rosselló, on la seva família tenia grans propietats. Ha mort a la seva població natal a l'edat de 91 anys.

Jonqueres va ser campió olímpic dos cops, a Hèlsinki el 1952, muntant el cavall Ali Baba, i a Tòquio el 1964, muntant Lutteur B. En aquesta mateixa competició guanyà la medalla de plata en salts per equips, èxit que repetí quatre anys més tard a Mèxic el 1968, muntant Nagir.

En els primers campionats del món d'hípica, disputats a París el 1953, Jonqueres d'Oriola sobre Ali Baba guanyà una medalla de bronze. L'any següent, a Madrid, sobre Arlequin, obtingué la plata, mentre que va ser campió del món, muntant Pomone B, a Buenos Aires el 1966. Jonqueres també aconseguí la medalla d'argent al campionat d'Europa d'hípica de París 1959, muntant el cavall Virtuoso.

Els seus enfrontaments amb la federació francesa d'equitació foren freqüents i famosos. Un dels seus grans plaers era de jugar a rugbi a XV. Un cop retirat, es dedicà al cultiu del vi al seu poble natal, a les terres de la família. Va ser autor del llibre À cheval sur cinq olympiades. En política defensava posicions d'extrema dreta francesa. Va ser candidat a les eleccions europees del 1979 amb el suport de dissidents del FN de Le Pen, el PFN (Parti des Forces Nouvelles) de Jean-Louis Tixier-Vignancour.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Urbanisme

La reforma de Balmes s’estén fins a General Mitre

Barcelona
Infraestructures i Serveis

Territori reforça diverses línies d’autobusos interurbans

Barcelona
GIRONA

L’Ajuntament s’adhereix a la Setmana Sense Soroll

GIRONA
Infraestructures i serveis

Territori avalua si és factible la connexió entre Sabadell i Castellar amb ferrocarrils

Sabadell
sant aniol de finestres

Nova ruta de bus fins a les Planes d’Hostoles els dies de mercat

sant aniol de finestres
girona

L’IEC premia les investigadores de la UdG Gemma Bartolí i Judit Pujol

BARCELONA
societat

Envien a judici els investigats d’apunyalar un noi per motius racistes

santa coloma de farners
SOCIETAT

La gelada afecta els cultius de fruita dolça de Ponent

Lleida
Informe d'AI

Amnistia alerta sobre el col·lapse del dret internacional

barcelona