Societat

El CELS celebra el vinté aniversari de fundació

Un sopar comarcal i el lliurament dels premis “Card i Romer" centren el moll de les activitats que s'escamparan per la comarca a l'estiu

El Centre d'Estudis la Serranía, concita l'interés ciutadà d'aquestes contrades amb la celebració d'un sopar comarcal a L'Assut de Toixa, lloc en què s'hi atorgarà la segona edició dels premis Card i Romer.

Aquest és el primer esglaó d'una escala d'activitats que han de desenvolupar-se al llarg de l'estiu pel conjunt de pobles de la comarca, a base de presentacions del quart volum de la recopilació oral “El tío paragüero” que va estar presentat a València i que ara comença la seua singladura pel Serrans.

A més d'això, el CELS ha editat un número especial de la seua revista associativa, El Rolde, i enceta la campanya “Fem l'agost amb el Cels” en la seua segona edició.

El Centre d'Estudis la Serranía fa ara vint anys des de la seua fundació l'any 1991, amb motiu de la lluita que la comarca realitzà contra el cementiri de paranys radioactius que es pretenia muntar al terme municipal de Domenyo.

La seua primera empremta reivindicativa, ha anat ocupant terrenys més pròxims al de una associació social i cultural, amb el pas del temps. En l'actualitat disposa d'una pàgina web en la qual s'hi poden realitzar propostes cíviques i ciutadanes, tot i que manté el seu esperit primigeni fonamentat sobre la proposició de millora en aspectes socials, culturals, mediambientals, econòmics i de preservació de costums.

Com a mostra del sentit comarcal d'aquesta associació voluntària de persones arribades des dels quatre punts de la comarca dels Serrans, està els guardons que aquesta nit s'atorgaran a dues institucions que tenen incidència sobre el territori.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
medi ambient

Barcelona triplicarà l’energia fotovoltaica en tres anys

barcelona
societat

Hortolans de Manresa, indignats pel tall d’aigua per regar

Manresa
SALUT

El Trueta incorpora un TAC que ofereix imatges durant la intervenció

GIRONA
Salut

Balcells assegura que l’assistència mèdica al Baix Segre està “garantida”

Lleida
GIRONA

Les infermeres d’atenció primària es reivindiquen en un congrés

GIRONA
salut

Reclamen mantenir l’actual hospital Sant Jaume de Mataró fins que no es faci el nou

Mataró
Societat

Estudien construir un centre de processament de dades al subsòl de La Sagrera

Barcelona
SANTA COLOMA DE FARNERS

El BOE publica la proposta alternativa del ramal de la MAT fins a Riudarenes

SANTA COLOMA DE FARNERS
SOCIETAT

Glaceres que es desfan als soterranis de la Catedral per Temps de Flors

girona