Societat

Justícia

Una justícia millor és possible

Les notificacions telemàtiques als jutjats freguen els 1,5 milions durant el primer semestre d'aquest any i l'ús d'aquesta via es consolida a l'alça

El sistema agilita els procediments i minimitza la generació de paperassa

Un jutjat és una oficina amb unes taules plenes de papers, carpetes i expedients de tot tipus que s'hi acumulen lentament, per desesperació dels funcionaris que hi treballen. De mica en mica l'administració està introduint millores per agilitar els tràmits judicials i reduir al producció de paperassa, alguna de les quals comença a tenir efectes positius.

En aquest sentit s'ha d'entendre la generalització de la firma electrònica entre els operadors jurídics i la potenciació de les noves tecnologies a través del sistema Lexnet, un canal de comunicació directa entre els jutjats i els col·lectius de professionals que tenen tracte amb els jutjats.

Les últimes dades conegudes, i difoses pel Departament de Justícia, xifren en 1.484.611 el nombre de notificacions telemàtiques que s'han fet amb aquest sistema durant el primer semestre d'aquest any, fet que fa pensar que se superaran els registres d'anys anteriors.

De fet, el volum de notificacions a través d'aquesta xarxa no ha parat de créixer des que es va posar en marxa. D'aquesta manera si l'any 2008 es van transmetre poc més d'1,2 milions de notificacions, el 2010 es va superar llargament aquest registre i quasi es va doblar, amb 2,3 milions de notificacions realitzades.

La informàtica avança també en altres àmbits del dia a dia dels jutjats de Catalunya. Només un exemple; entre requeriments judicials que ordenen accions concretes a la policia i enviaments per part de procuradors de sol·licituds de demandes civils s'han recollit més de 108.000 tràmits telemàtics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen avui a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt