Escapades

Vacances al galop

Una ruta eqüestre pel Vallès Occidental deixa al descobert la bellesa del paisatge entre Barcelona i Montserrat

És temps de sol i platja, de conèixer noves ciutats, països estrangers, és temps de creuers, de rutes en cotxe... És estiu i és també temps d'aventures, de contacte amb la natura, de noves experiències. El projecte Equustur ens permet descobrir la riquesa patrimonial i natural d'una desena de paisatges que tenim més o menys a prop. En aquest cas, la ruta Paisatges de Barcelona ens proposa una experiència de turisme eqüestre entre la Ciutat Comtal i Montserrat.

En total, són cinc dies per recórrer 134 quilòmetres íntegrament a lloms d'un cavall, cinc dies per descobrir de prop la bellesa del paisatge del Vallès Occidental. El recorregut transcorre pràcticament pel Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i Serra de l'Obac, on podem trobar joies culturals, paisatges increïbles, gastronomia típica i pobles que ens transportaran a l'edat mitjana.

La ruta comença al petit municipi de Viladecavalls, situat a uns 40 quilòmetres de Barcelona, a tocar de Terrassa, i acaba la primera jornada a Rellinars, una localitat de gran interès històric i artístics i que té restes de l'època romana. Allà es farà nit.

La primera etapa surt des de l'hípica La Vinya, d'Ullastrell. Des d'allà, caldrà agafar el GR-96, que va a Montserrat. Cavalcant entre camps d'oliveres i ametllers, els genets podran divisar la muntanya de Montserrat. Continua el recorregut fins arribar a la Serra de l'Obac. Des d'allà la vista és increïble; el parc natural de Sant Llorenç –considerat d'interès turístic per la quantitat de jaciments històrics que s'han trobat a les coves i que deixen al descobert l'ocupació de diferents períodes històrics.

El tercer dia continua vorejant el parc. Avui, cavalls i genets passaran per un dels pobles més entranyables del territori barceloní. Mura, ja comarca del Bages, data de l'any 978 i conserva la seva arquitectura medieval al voltant de l'església romànica de Sant Martí.

Més endavant, el quart dia, la ruta es perllongarà pel municipi de Gallifa, conegut pel seu castell, que data de l'època feudal, sobre la muntanya del Farell. El cinquè i darrer dia, la marxa ens portarà fins al municipi de Matadepera. Havent dinat, agafarem una pista que, passant camps de blat, ens condueix al nostre destí, punt final de la ruta pel Vallès Occidental.


Tot i que la ruta ens permet estar en contacte directe amb la natura, des d'Equustur han planificat fins l'últim detall perquè el viatge sigui còmode. L'oferta inclou trasllats des de l'aeroport per a qui ho necessiti, allotjaments, pícnics, dinars, sopars, transports de maletes i de passatgers en les etapes que ho requereixin, assegurança i guia per a tots els dies. El paquet sencer es pot adquirir des de 1.100 euros.

Equutur és una idea que pretén recuperar les activitats tradicionals relacionades amb el món del cavall i la cultura, així com desenvolupar el turisme i contribuir a la diversificació de l'economia a l'àmbit rural. Tanmateix, el projecte serveix d'ajuda a les empreses vinculades als sectors hípic i de turisme de totes les zones que l'integren.

En el projecte estan implicats els països del sud-oest europeu, els quals han creat una Xarxa Eqüestre Europea, amb més de deu rutes per descobrir la riquesa patrimonial i natural de cada zona.

PER ARRIBAR-HI

Distància: 134 quilòmetres
Sortida: Viladecavalls
Arribada: Ullastrell
Durada: 6 dies i cinc nits (5 dies a cavall)
Dificultat: Mitjana-alta. No apta per a persones sense experiència anterior a muntar a cavall
Projecte Equustur. www.equustur.net
Consorci de Turisme del Vallès Occidental. www. turismevallesoccidental.cat
Consorci promoció turística de les Valls del Montcau www.vallsdelmontcau.org


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona