Societat

policial

La comissió d'investigació de Palafrugell acaba amb un caporal expedientat

L'excap de la policia i un sergent, de moment, no seran sancionats, en espera de la decisió del govern municipal, que podria resoldre aquest mes d'octubre

La comissió d'igualtat que es va obrir a principis d'estiu per investigar la gestió de la policia local de Palafrugell ja té les seves conclusions. Per una banda, insta el govern municipal, a través del seu alcalde, a obrir d'ofici un expedient disciplinari contra el caporal Pere Batlle del Molino. A partir d'ara s'haurà de nomenar un secretari i un instructor independents a l'Ajuntament perquè estudiï l'expedient i posteriorment dicti la sanció per imposar al caporal. Està previst que la setmana que ve la Generalitat ja nomeni els dos interlocutors i s'iniciï el procés disciplinari. La sanció per faltes greus podria comportar la suspensió de sou i feina al caporal o, fins i tot, l'expulsió del cos.

Dos casos sense resoldre

Pel que fa als dos altres implicats en el procés d'investigació –el sergent Josep Higueres Leon i l'excap de la policia, el sotsinspector Manel Martínez Morcillo–, encara no s'ha pres cap decisió. El cas és que l'informe de la comissió d'igualtat determina que “cal prendre en consideració” un procés disciplinari contra els dos membres de la policia local, però que en tot cas no s'insta a obrir-los un expedient sancionador. Cal tenir en compte que la investigació de la gestió a la policia de Palafrugell es va obrir arran d'una denúncia contra el caporal Pere Batlle, i després, de retruc, van rebre l'excap de la policia i el sergent. És per això que ara l'informe de la comissió d'igualtat dictamina que s'ha d'analitzar per separat els dos expedients: per una banda el del caporal, i per l'altra, el del cap de la policia i el sergent. En aquest sentit, ara la comissió deixa en mans del govern municipal la possibilitat de sancionar-los o no.

Garanties jurídiques

L'alcalde de Palafrugell, Juli Fernández (PSC), va explicar ahir a aquest diari que ara, amb el govern, estudiaran la possibilitat d'expedientar-los immediatament o obrir un nou procés de declaracions addicionals “aclaridores” i posteriorment prendre una decisió en ferm. Juli Fernández va voler deixar clar ahir que els afectats “tindran totes les garanties jurídiques per presentar recursos i al·legacions contra les possibles sancions”. En tot cas, l'alcalde va assegurar que vol tenir “tancat” al més aviat possible l'afer i “tornar a la normalitat”.

LA FRASE

Tindran totes les garanties jurídiques per presentar recursos i al·legacions
Juli Fernández (PSC)
alcalde de palafrugell


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona
PORQUERES

Fase final de la recollida de propostes dels pressupostos participatius

PORQUERES

Estudien com millorar la mobilitat de dues de les principals vies de la ciutat

girona

Poden tornar a casa un tercer grup de veïns dels blocs desallotjats

badalona
societat

Els veïns d’Alpens voten en consulta popular si el consistori ha de fer una piscina

ALPENS

L'equip de govern reitera el suport a la professora vexada per parlar en català

TERRASSA
economia

Chery i Ebro produiran 150.000 vehicles a l’antiga Nissan

barcelona
medi ambient

El Pirineu occidental, protegit per la bona qualitat de cel nocturn

SORT