Societat

La sanitat valenciana va registrar 275 agressions en 2011

Els agressors esgrimeixen disconformitat amb la informació, el tracte i l'assistència rebudes i el temps d'espera excessiu

La Conselleria de Sanitat va registrar en 2011 un total de 275 agressions a personal que treballa en els centres de la xarxa sanitària pública. La taxa d'incidència global, sobre un total de 51.598 treballadors es va situar en 5,33 agressions per cada 1.000 treballadors, segons ha informat hui el conseller Luis Rosado.

El 30% de les agressions es va produir en l'àmbit de l'atenció primària, el 18% en les urgències hospitalàries i el 12% en els serveis de pediatria.

Els departaments més afectats van ser Elda, Marina Baixa, Elx, Sagunt, Doctor Peset i Arnau de Vilanova.

Els motius desencadenants esgrimits pels agressors van ser la disconformitat amb la informació, el tracte i l'assistència rebuts, així com el temps d'espera excessiu.

Rosado ha explicat que per a previndre i atendre les agressions al personal s'estan distribuint cartells informatius adreçats als usuaris sobre la posada en funcionament de l'anomenat botó antipànic, un sistema d'alarma que permet als professionals sanitaris avisar de forma ràpida i senzilla de qualsevol situació de risc o agressió per a sol·licitar ajuda.

El sistema d'alarma, pilotat en l'hospital Doctor Peset s'ha estés als hospitals de Xàtiva, Ontinyent, Elx i Arnau de Vilanova i es pretén implantar en els 1.100 centres de treball del sector sanitari públic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.