Societat

Delegació del Govern rebaixa el seguiment a entre un 10% i 40%

Paula Sánchez de León assegura que no s'ha produït cap incident greu

La delegada del govern espanyol al País Valencià, Paula Sánchez de León, ha destacat aquest dijous que la vaga està tenint un seguiment d'entre un 10 i un 40% al territori. Sánchez de León ha rebaixat així les dades de seguiment ofertes pels sindicats valencians, que situen el suport fins a un 76% de mitjana.

Segons la delegació del govern espanyol, el seguiment de la vaga a l'administració general de l'Estat ha estat del 16,20%, sent del 12% a Castelló, 25% a Alacant i 26% a València. Així mateix, ha destacat que en total “el seguiment mitjà de la mateixa en el sector privat ha estat d'un 19,6%”.

Pel que fa al petit comerç, segons Sánchez de León “el seguiment ha estat pràcticament nul amb algun incident de caràcter menor que no ha impedit l'obertura dels comerços gairebé íntegrament”.

Incidents menors

En la seua compareixença, la delegada ha assenyalat que en línies generals “no s'ha produït cap incident greu”, i en aquest sentit ha apuntat que “l'únic incident destacable s'ha produït a les 10.20 hores al polígon de la Mediterrània d'Albuixech quan un grup de piquets han intentat evitar que una dona accedís al seu lloc de treball “.

Sánchez de León ha explicat que “el piquet ha intentat impedir l'entrada d'un vehicle ocupat per tres treballadors a una empresa de l'esmentat polígon abalançant sobre els guàrdies civils que efectuaven protecció fent que caigueren sobre el vehicle”. Els piquets han estat separats del vehicle utilitzant esprai de dotació policial i han resultat ferits dos agents de la Guàrdia civil per contusions.

Segons la delegació, la presència a Alacant de piquets a Elx i Sant Vicent del Raspeig, han impedit l'eixida dels vehicles d'escombraries, a l'entrada de la Universitat i al Pla de Vallonga i les Talaies d'Alacant de 6 a 7 del matí. A Castelló, els piquets informatius han bloquejat l'entrada i eixida de camions al Mercat d'Abastos de 3 a 5 de la matinada.

A València a més de l'incident d'Albuixech, Sánchez de León ha destacat que s'ha produït un incident a l'eixida d'un supermercat a Sagunt, quan un piquet de 5 membres ha increpat a un client de 66 anys que eixia de l'establiment, l'han agredit i ha caigut a terra provocant lesions.

La delegada ha expressat la seua “satisfacció” per l'elevat compliment dels serveis mínims i ha agraït la “tasca preventiva de les forces i cossos de seguretat de l'Estat per garantir l'equilibri del dret a la vaga i el dret al treball”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri d’Olot

enogastronomia

Cinc catalans competeixen a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt