Societat

SOCIETAT

A la taula i a Hostalric, al primer crit

L'alcalde, Josep Frias, es vesteix de ‘senyor' en el multitudinari acte que clou la fira medieval

Alcaldes de la comarca van ser convocats a una gran festa amb espectacles de dansa, foc i combats

El líder del clan localva reunir a la seva taula els senyors i senyores dels dominis dels voltants

Per ser un sopar medieval, el de diumenge a Hostalric va ser molt polit. Només en alguns petits detalls es van notar les maneres diguem-ne poc refinades pròpies de l'època. Com ara en el crit comunitari que van fer els centenars de persones que s'aplegaven a l'entrada del menjador, quan, finalment, els senyors d'Hostalric van obrir-ne les portes. Abans, la turba ja havia començat a fer pressió amb crits de “volem menjar”. A dintre, val a dir que les 870 persones que van acudir a la cita medieval van comportar-se força bé. Fins i tot van respectar l'ordre inicial de no tocar el pa fins que el senyor d'Hostalric, que era l'alcalde, Josep Frias, hagués dirigit unes paraules a la multitud.

Frias, ben abillat com a senyor medieval –a diferència de la majoria de convidats– va donar la benvinguda al banquet i va agrair a entitats, col·lectius i a la regidoria de Festes, Rita Saurí, la seva feina per fer possible un any més aquest gran àpat comunitari que serveix de comiat a una fira medieval molt viscuda i visitada.

El líder del clan local va reunir a la seva taula els senyors i senyores de dominis de les rodalies. Vaja, que no van faltar a la convocatòria alcaldes i regidors d'Arbúcies, Sant Hilari Sacalm, Maçanet de la Selva, Caldes de Malavella i Vidreres. Sobretot, de la Selva interior, tot i que hi havia algun regidor de Tossa. Com que en aquests banquets des de sempre s'han fet aliances d'allò més insospitades, també hi havia càrrecs vinguts d'altres verals, més d'incògnit.

En tot cas, podem afirmar que la taula de la dinastia de CiU era força plena. El sopar va consistir en un panet de dimensions més que generoses, una sopa i carn de porc i vedella rostida –diuen que només els benestants de l'època es podien permetre tanta carn–. I vi, és clar. Molt de vi. La carn es va començar a coure ben aviat, a la matinada, perquè en arribar la gentada ja estigués ben tendra. Entre queixalada i queixalada, es van alternar els espectacles de ballarines i de foc, cavallers brandant les espases i actuacions musicals. Com a detall, tothom es va poder endur a casa els plats i gots de terrissa de Breda.

El sopar va posar el punt i final a tres dies d'una fira medieval que ha permès recrear l'època en què Hostalric era el centre del vescomtat de Cabrera, i lloc de pas obligat entre Girona i Barcelona. Aquest any el castell i la fortalesa han tingut un especial protagonisme a la fira, amb parades, actuacions i espectacles per a tots els gustos. Entre les que més públic han aplegat hi ha, evidentment, els combats cos a cos que, en l'època moderna tenen el seu succedani en el futbol, diuen alguns. Els crits de “mata'l” es feien sentir. Ben a prop, per si de cas, hi havia alguna farmàcia, que segur que és d'agrair. Els combats potser sí, però les cures, medievals, pot ser, no. Encara que tanquin els CAP.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona