Societat

Ruiz deixa en l'aire l'aplicació de l'euro per recepta

El conseller remarca que cal estudiar “la lletra petita” del decret sobre el copagament farmacèutic anunciat per Madrid per decidir si es manté o no la taxa per recepta

Avisa el govern espanyol que Salut no farà més ajustos i reclama mesures que permetin incrementar els ingressos en el seu departament

El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha remarcat aquest dijous que l'euro per recepta que el govern posarà en marxa l'1 de juny podria quedar sense efecte. Tot dependrà de la “lletra petita” del copagament farmacèutic anunciat aquest dimecres per la ministra de Sanitat, Ana Mato, com una de les principals mesures per retallar en 7.000 milions d'euros la despesa sanitària de l'Estat.

En declaracions a TV3 i RAC 1, Ruiz ha remarcat que tardaran un temps en saber quin serà l'impacte econòmic que tindrà el decret del govern espanyol, que farà que per primer cop des del 1978 els pensionistes hagin de pagar pels medicaments. El conseller ha explicat que fins que no coneguin quins seran els pensionistes afectats, en funció de la renda, no podran fer els càlculs sobre l'impacte econòmic que hi haurà. I, per tant, no es podrà valorar si es manté o no l'euro per recepta.

Ruiz ha reiterat que les mesures preses per Sanitat són insuficients i ha reclamat a l'Estat més propostes que permetin incrementar els ingressos en Salut. “No farem més ajustos. No estem disposats a tocar de nou als professionals i a fer esperar més als usuaris. Volem més mesures que ens permetin augmentar els ingressos en els pressupostos de Salut”, ha afirmat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Infraestructures i Serveis

Territori reforça diverses línies d’autobusos interurbans

Barcelona
GIRONA

L’Ajuntament s’adhereix a la Setmana Sense Soroll

GIRONA
Infraestructures i serveis

Territori avalua si és factible la connexió entre Sabadell i Castellar amb ferrocarrils

Sabadell
sant aniol de finestres

Nova ruta de bus fins a les Planes d’Hostoles els dies de mercat

sant aniol de finestres
girona

L’IEC premia les investigadores de la UdG Gemma Bartolí i Judit Pujol

BARCELONA
societat

Envien a judici els investigats d’apunyalar un noi per motius racistes

santa coloma de farners
SOCIETAT

La gelada afecta els cultius de fruita dolça de Ponent

Lleida
Informe d'AI

Amnistia alerta sobre el col·lapse del dret internacional

barcelona
societat

La Torre de Capdella vol recuperar el complex de Molinos

Torre de Capdella