Societat

Primera Diada del Conflent a Rià aquest dissabte

Aquest dissabte tindrà lloc la primera Diada del Conflent , organitzada pel Casal d'Arrià associat al Casal del Conflent, novament creat, amb l'objectiu declarat d'aplegar la població per promoure la identitat de la comarca. Segons els promotors i al contrari del Rosselló, del Vallespir o de la Cerdanya, el Conflent no té una imatge tant marcada com ho explica el preàmbul de presentació de la festa : «...el Conflent, té una identitat menys afirmada, els seus habitants s' identifiquen menys al llur territori. La visibilitat exterior és menys clara, tan sols en termes geogràfics, la delimitació és borrosa...».

Per intentar trobar o retrobar aquesta identitat comarcal aquesta primera edició oferirà un ample ventall de manifestacions culturals i es situarà a Rià per motius simbòlics, ja que el poble és sovint considerat com el bressol de Catalunya pel naixement de Guifré el Pilós en l'antic castell de la població. Es celebrarà a la vegada el 340è aniversari de la destrucció del castell amb l'inauguració d'una taula d'orientació sobre les restes de les runes.

La Diada tindrà com actes principals un excursió a les 8h00 amb la col·laboració del GPRENC, una actuació castellera amb els Castellers del Riberal a 11h, inauguracions, ball i corals fins a les 13h00. Després del dinar de germanor, sardanes a 14h30, conferència de Miquel Morera sobre el Conflent a 16h00, espectacle sobre Joan-Pau Giné a 18h00 i actuacions de Llamp Te Frigui i Albert Bueno a partir de 18h30.

Diada del Conflent. Rià-Cirac, en diversos llocs del municipi.

Programa i informacions: 06.09.54.32.23

[email protected]



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona