Societat

Dos incendis cremen milers d'hectàrees al País Valencià

En aquests moments, hi ha dos focs actius, un a Cortes de Pallars, a la vall de Cofrents, i l'altre a Andilla, a Serrans, que afecten a 10 termes municipals

El vent de ponent i la forta calor d'aquest dissabte està complicant la tasca dels bombers

Les flames no donen treva i ja han calcinat gairebé 10.000 hectàrees a deu termes municipals del País Valencià. En aquests moments, hi ha dos focs actius, un a Cortes de Pallars, a la vall de Cofrents, i l'altre a Andilla, a Serrans. El vent de ponent que bufa des del primera hora del matí i la forta calor d'aquest dissabte està complicant la tasca dels bombers. Un miler de veïns han estat desallotjats, 900 pel foc de Costers del Pallars i 200 pel d'Andilla.

El conseller de governació, Serafin Castellano, ha informat quea Cortes de Pallars, a la vall de Cofrents, hi treballen 1.100 bombers i gairebé 700 militars amb prop de 200 vehicles i 30 mitjans aeris. A Andilla són 200 bombers i nou mitjans aeris.

I és que, el foc de Cortes de Pallars és el més preocupant per la seva dimensió. Va començar dijous i es va estendre ràpidament cap a Dosaigües, Macastre, Iàtova i Real de Montroi, entre altres municipis. Les flames avancen en tres fronts cap al sud. Hi ha 35 quilòmetre entre el cap i la cua de l'incendi. Es tracta del pitjor foc al País Valencià en vint anys.

Respecte a les causes de l'incendi, Castellano ha apuntat que no es descarta cap línia d'investigació, encara que tot apunta a una negligència “per un foc descontrolat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Tornen les malalties victorianes

Londres

El romanticisme de l’espàrrec

Gavà
CRÒNICA

El futbol no s’acaba al minut 90

Olot

Un poemari que reflexiona sobre la vida i la poesia

Olot

Comença l’espectacle

Barcelona
VIDRERES

Tres grans illes de contenidors als accessos d’Aiguaviva Parc

VIDRERES
Equipaments

Reclamen a Collboni un casal d’avis als jardins de Pedralbes

Barcelona
Patrimoni

Jornades sobre el monestir de Sant Jeroni de la Vall d’Hebron

Barcelona
Urbanisme

Obre el primer tram d’un carril bici a la travessera de les Corts

Barcelona