Festes populars i fires

Vilafranca del Penedès (Alt Penedès)

Tot Vilafranca al carrer

La ciutat celebra la festa major de Sant Fèlix, amb els actes de cultura popular que li donen caràcter i la converteixen en una de les més típiques del país

El cuiner Daniel Olivella, vilafranquí establert als Estats Units, pronunciarà el pregó de la festa major el dia 28 al vespre i donarà el tret de sortida oficial a uns dies on tothom és al carrer, a punt per gaudir de cercaviles i processons, de la gran diada castellera de Sant Fèlix o per assistir a l'entrada del patró a la basílica de Santa María, quan la música i el foc ho omple tot. L'endemà, a les 12 del migdia, després de la repicada general de campanes i la tronada sortiran en cercavila el drac, els diables, el ball d'en Serrallonga, l'àliga, els gegants, els nans, els capgrossos, les cotonines, les panderetes, els pastorets, els cercolets, el ball pla, els figuetaires, els bastoners, els panderos, el ball de Gitanes, els falcons, la Colla Jove dels Xiquets de Vilafranca, els Xicots de Vilafranca, els Castellers de Vilafranca i la banda. Aquests elements junts o en formacions més reduïdes es podran tornar a veure en les processons dels dies 29, 30 i 31. El dia 1 serà el torn de les versions petites, és a dir, dels grups i elements que configuren la festa major dels Petits.

Diada castellera

La diada de Sant Fèlix, del dia 30, és cita obligada pels amants dels castells per la qualitat de les torres que s'hi poden veure. Enguany canviaran els colors de la plaça perquè la Colla Jove Xiquets de Tarragona substitueix la Colla Joves Xiquets de Valls, que hi participava ininterrompudament des de feia 16 anys. Els administradors van decidir convidar les quatre primeres colles del rànquing, prenent com a referència els resultats obtinguts durant la temporada passada. A més de la Colla Xiquets de Tarragona també hi actuaran la Colla Vella Xiquets de Valls, els Minyons de Terrassa i els Castellers de Vilafranca. L'endemà se celebrarà la diada castellera de Sant Ramon, reservada a les colles locals: Castellers de Vilafranca, Xicots de Vilafranca i Colla Jove Xiquets de Vilafranca.

Música i espectacles

La música és present a tothora, amb vermuts musicals, balls de gralla, balls de festa major amb orquestres com la Maravella i concerts com el de Mishima del dia 30, La Casa Azul, del dia 31 i el de Crator i Pep Sala el dia 1, amb un record commemoratiu als 25 anys de SAU.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona