Montgat inicia un pla integral per satisfer les necessitats dels joves

En quatre anys pretén assessorar-los en matèria educativa, laboral o d'habitatge

El pla és una eina de treball que ha de desplegar les línies estratègiques de les polítiques de joventut a Montgat, des d'ara i fins al 2012, i ha tingut la participació dels joves i de les entitats que els agrupen, aportant les seves idees i demandes en tot allò que els afecta, sobretot en àmbits com ara l'educatiu, el laboral, l'oci o l'habitatge. Aquests són els aspectes que més preocupen els joves de la vila, els quals, a més d'exigir programes que desencallin algunes d'aquestes problemàtiques, reclamen espais de trobada per evitar la dispersió d'aquest sector de la població de què fan part les persones d'entre 15 i 29 anys i que representa prop del 17% de la gent que viu al poble.

El projecte neix amb dos elements que esdevenen clau com a punts de partida per tal de millorar tots aquests dèficits. En primer lloc, el paper del Consell de Joves i del web montgatjove.cat, creats a finals de l'any passat i que s'espera que ampliïn la seva interlocució amb tots els joves de la vila. I en segon lloc, l'estrena prevista per l'últim trimestre de l'any de l'Espai Jove de Can Casanovas, que suposarà un equipament propi per a usos juvenils i un pas endavant en la possibilitat de fomentar una més gran cohesió territorial del jovent montgatí.

Habitatge i treball

Entre les intervencions que s'han promès amb la posada en marxa del pla, moltes de les novetats corresponen a l'àmbit ocupacional i d'habitatge. Així, d'una banda es preveu la creació d'una borsa de treball jove i de seminaris als instituts que sensibilitzin els alumnes per convertir-los en futurs emprenedors. D'altra banda, i pel que fa a l'accés a l'habitatge, el document fa un compromís doble: obrir una línia de pisos públics de lloguer al Turó del Sastre, i tenir una borsa pròpia d'habitatge per a joves, a part de tenir més presència en bosses d'altres municipis propers i d'assessorar sobre qüestions relatives als ajuts i subvencions per a l'emancipació. En matèria sanitària, el projecte contempla fer campanyes i accions de sensibilització per alertar dels riscos d'algunes conductes que poden tenir lloc en el lleure nocturn, mentre que en l'àmbit de l'oci i del lleure s'idea fer una mostra de teatre juvenil i una altra d'art jove, així com establir un cens de joves creadors i poder dotar amb beques músics emergents de Montgat i d'altres poblacions veïnes com ara el Masnou, Alella o Teià.

El pla va ser aprovat per unanimitat de totes les forces polítiques consistorials en l'última sessió plenària. La regidora de Joventut, Montse Giner (ICV-EUiA), va valorar la importància de tirar endavant aquest projecte, atesa la «mínima» oferta que els joves de la vila tenen en determinats aspectes; també va aplaudir «la implicació» de molts d'ells i va dir que és un pla «obert i dinàmic» que s'haurà d'aplicar «pas a pas».

Moltes carències d'oci

J.G.N.

Per elaborar el pla, el consistori va fer una exploració pel que fa a les inquietuds dels joves de la vila amb un qüestionari i dos debats amb representants d'entitats juvenils. De tot plegat, es va extreure que el 84% dels joves montgatins no troben a Montgat tot el que necessiten, centrant aquestes mancances en l'oci i en el lleure. El contacte entre l'administració i el jovent també conclou que només formen part d'associacions un 34% dels joves i que la gran majoria d'enquestats no coneix les entitats juvenils locals. A gairebé 7 de cada 10 joves els preocupa el tema de l'habitatge i la majoria diuen que no tenen cap informació sobre política i cooperació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Astronomia

Descobreixen el forat negre d’origen estel·lar més massiu de la Via Làctia

Barcelona
SALUT

200.000 pacients esperen per a una intervenció quirúrgica a Catalunya

BARCELONA
economia

Proven un sistema per reduir la salinització dels camps d’arròs del delta de l’Ebre

delta de l’ebre

Salut crea a Girona la primera xarxa hospitalària de Catalunya

GIRONA
medi ambient

Posen una caixa niu pel falcó pelegrí a la xemeneia de la incineradora de Mataró

mataró
societat

SOS Racisme llença una campanya per continuar amb la seva activitat

BARCELONA
economia

L’AMB dona una ajuda de 175.000 euros per les famílies desallotjades

esplugues de llobregat

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA
societat

Irídia reclama un mecanisme independent per controlar les actuacions policials

barcelona