Societat

Puig i Pelegrí afirmen que Barcelona World “encaixa molt millor” a Catalunya que Eurovegas

El conseller d'Interior assegura que l'alternativa a Eurovegas és una “aposta molt important per al projecte turístic de país”

El conseller d'Agricultura celebra que amb la ubicació del macrocomplex d'Adelson a Madrid s'evitarà afrontar “el conflicte” que hi havia sobre el parc agrari

El conseller d'Interior, Felip Puig, i el conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, han coincidit a assegurar que Barcelona World “encaixa molt millor” a Catalunya que Eurovegas. Un cop s'ha conegut la decisió de Sheldon Adelson d'ubicar Eurovegas a Madrid, els dos consellers han valorat els dos projectes.

Puig, en declaracions a RAC 1, ha reconegut que Eurovegas era una iniciativa que “tenia importants beneficis” però també “presentava alguns elements que molt probablement haguessin estat complexes per acaba de desplegar”. Ha afegit que Barcelona World no només suposarà una inversió molt important per a Catalunya sinó que afavorirà la seva posició estratègica al món.

El conseller d'Interior ha assegurat que des del govern hi ha la “percepció” que Catalunya podia oferir “millors condicions” que Madrid des d'una perspectiva turística i d'oferta global però que la decisió no es prengués “només per criteris objectiu sinó per altres” qüestions.

Ha assegurat que el govern, abans de poder sospitar quina seria la decisió d'Adelson, va començar a treballar en altres propostes que havien rebut i ha assegurat que l'oportunitat d'un projecte com Barcelona World “ja feia temps que s'anava parlant”.

Per Puig, Barcelona World és “una aposta molt important per al projecte turístic del país”. Ha assegurat que aquesta oferta ha de permetre que Catalunya ocupi “una posició importantíssima al mapa turístic del món”.

Per la seva banda, Pelegrí, en declaracions a Catalunya Ràdio, ha assegurat que Catalunya ha “sortit guanyant en molts aspectes” amb la futura instal·lació del complex Barcelona World i no d'Eurovegas. Ha afirmat que el projecte que s'instal·larà al voltant de Port Aventura “pot comptar amb molts més consensos” que el d'Adelson. Pelegrí ha recordat a la Comunitat de Madrid que ha fet “moltes promeses que veurem si després es poden complir”, a més de la necessitat de buscar el finançament que no aportarà el magnat. El conseller ha deixat clar que respecta la decisió d'Adelson i ha celebrat que el govern té “alternatives”.

“És possible que el projecte de Barcelona World sigui molt més atractiu pel que nosaltres necessitem i volem”, ha afirmat Pelegrí. D'aquesta manera, ha defensat que tot i que el Govern va veure que Eurovegas “podia ser una bona inversió” per al país, finalment creu que Catalunya hi surt guanyant en molts aspectes amb la iniciativa presentada aquest divendres. Per exemple, ha celebrat que ja no s'hagi d'afrontar el “conflicte” que podia suposar la instal·lació del projecte en un parc agrari.

El conseller d'Agricultura ha dit que des del govern ja es va avisar que no esperaria “il·limitadament” la decisió d'Adelson i ha posat en valor que Catalunya “pugui tenir alternatives”. “El govern té alternatives per tirar endavant el país”, ha declarat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Les obres del futur Museu Thyssen començaran a la tardor

sant feliu de guíxols
societat

Denuncien que els fan fora de casa tot i haver pagat sempre el lloguer

Olvan
medi ambient

Manifest contra els tòxics i el plàstic en el consum quotidià

barcelona
educació

Entre 1 i 4 hores més de matemàtiques per millorar la competència en 200 centres

barcelona
societat

Els veïns de Barcelona s’organitzen per lluitar contra el soroll a la ciutat

barcelona
Societat

Absolt l’exalcalde Manuel Bustos d’omissió de persecució de delicte

Sabadell
SANTA COLOMA DE FARNERS

Demanen que s’arxivi el cas de les protestes contra el rei a Caldes

SANTA COLOMA DE FARNERS
societat

El neurocientífic José Ramon Alonso, en unes jornades sobre autisme

girona
Urbanisme

La reforma de Balmes s’estén fins a General Mitre

Barcelona