Societat

El segon cap de setmana

L'aliança amb Girona Avança ha permès allargar la programació que el consistori hagués acabat el dia 1

El concert Enfirats 2012 destinarà els beneficis al Banc dels Aliments

Les Fires tenen un èxit indiscutible, però caldria fomentar-ne la internacionalització

Girona es troba al segon cap de setmana de Fires. Un cap de setmana que podia no haver arribat. El consistori havia decidit arran d'una enquesta escurçar els dies de Fires i que tots els actes s'acabessin per Tots Sants. La proposta tenia la seva lògica des del punt de vista de la despesa, en especial, per les hores extres de neteja i la seguretat, però també per estalviar en programació. Amb tot, l'anunci va agradar ben poc al sector turístic de la ciutat i així ho va fer evident el grup de Girona Avança, que, després de negociar amb l'equip de govern, es va comprometre a programar activitats perquè la capital no es quedés sense aquest segon cap de setmana de Fires.

El cert és que l'esforç econòmic que podia suposar aquest segon cap de setmana a càrrec del consistori es veurà plenament compensat pels milers de visitants que avui mateix decidiran passejar per les Fires de Girona i que demà ompliran sense cap mena de dubte les ribes del Ter per seguir els castell de focs artificials que tancarà la programació. L'impacte econòmic que suposa per a restaurants i hotelers, que ja van veure que el cap de setmana passat la pluja i la fred esguerraven qualsevol previsió de negoci, és un impacte que en temps de crisi Girona no es pot permetre, perquè de retruc se'n beneficien les botigues de roba, les cafeteries, les llibreries, el transport públic, els taxistes, els paradistes de les fires que hi ha per tot el centre, els firaires, els castanyers, etc. En definitiva, serveix per generar moviment econòmic en un moment tan complicats com l'actual. Segur que després de l'experiència d'aquest any, el mateix equip de govern buscarà la fórmula per mantenir dos caps de setmana, ja sigui concentrant actes els dies festius i de cap de setmana o promovent que més entitats i associacions puguin participar-hi. L'aposta de Girona Avança és, a més, una aposta solidària, i el concert d'avui a les onze de la nit a la Copa s'ha batejat amb el nom d'Enfirats 2012 i es preveu que tots els beneficis vagin a parar al Banc dels Aliments, ja sigui amb el mig euro per got durant totes les Fires i la venda de samarretes o amb la venda d'altres productes, que aniran directament a l'entitat benèfica. El cartell musical d'avui està format per Uat Boada, Sanjays, Aliment, Laia Vehí, Joan Masdéu, Vuit i Pulpopop, que posaran l'ambient de barraques.

Internacionalitzar les Fires

L'èxit de les Fires és indiscutible. Però, si s'analitza el perfil del visitant, queda palès que falta fer-hi un pas més. Sant Narcís és conegut arreu de Catalunya i cada cap de setmana i per Tots Sants són milers els catalans que fan cap a la capital gironina, però caldria promoure'n la internacionalització. L'exposició de flors del mes de maig és una aposta que ja es coneix, i ho demostren els visitants que amb desenes d'autocars es desplacen cada dia des de molts punts de la Catalunya del Nord i la resta de l'Estat francès, i també d'altres països d'Europa, per acudir a la cita floral. Per Fires, en canvi, els grups d'estrangers són escassos. Caldria adreçar-los activitats els dies feiners perquè aquests grups poguessin animar els dies entre setmana, la qual cosa agrairien hotelers, restauradors, botigues i mercats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
successos

Els Bombers donen per controlat l’incendi de Vila-sana

VILA-SANA
religió

Tres religioses podran oficiar exèquies als tanatoris de Barcelona

Barcelona

Nou projecte per recuperar varietats autòctones resistents a la sequera

rocabruna

Nou episodi en la guerra per les terrasses

Barcelona
El millor camp per on córrer
crònica

El millor camp per on córrer

Memorial sota els pantans

Barcelona
Societat

L’Ajuntament de Badalona no paga i l’únic centre públic d’acollida tancarà

Badalona
SOCIETAT

Creen la comissió del Pacte per la Ronda de Dalt que decidirà els usos en el tram cobert

barcelona
Societat

Mor el periodista José Antonio Sorolla