Societat

Fires de sant narcís 2012

El nombre de casos d'intoxicació etílica disminueix fins a 37

El govern creu que la pressió i el control han estat clau per baixar de les 65 atencions que es van fer l'any 2008

El nombre d'intoxicacions etíliques a la zona de les barraques de les Fires de Girona ha tornat a baixar aquest any i ha quedat en 37 casos. L'alcalde, Carles Puigdemont, subratlla la importància “d'eradicar aquest dany moral” i remarca, en especial, que “no es pot banalitzar una problemàtica com aquesta”. Les xifres són bones si es té en compte que l'any 2008 es van atendre 65 persones per intoxicacions etíliques importants, mentre que el 2010 van ser 56, i 48 l'any passat. La nova ordenança de civilitat, que entra en vigor el dia 21, permetrà exercir més pressió i control sobre els joves que facin botellón. També ha baixat el nombre de faltes, n'hi ha hagut 71, i les 10 detencions també suposen un descens. La grua s'ha endut 126 vehicles durant les Fires; en canvi, ha augmentat el nombre d'actuacions per drogues: s'han fet 205 intervencions.

Puigdemont puntualitza, però, que “són unes xifres petites sobre centenars de milers de visitants, perquè les Fires són moltes més coses”. Per això, Puigdemont, amb la responsable municipal de Fires, Marta Madrenas, i el regidor de Seguretat, Joan Alcalà, va fer un bon balanç general de les Fires. Puigdemont va destacar que “amb menys recursos s'ha de fer més i que han estat unes Fires més populars i més obertes perquè Girona sigui la festa major de tardor de Catalunya”.

El govern municipal fa una bona valoració de la col·laboració amb Girona Avança i anuncia la possibilitat de repetir aquesta col·laboració. Amb els gots de Fires s'han recaptat 23.500 euros, que aniran a parar al Banc dels Aliments. El govern també va valorar el vessant solidari amb actes de Càritas que l'equip de govern vol reforçar en un futur.

LA XIFRA

126
cotxes
s'ha emportat la grua municipal durant aquestes Fires, quan l'any 2010 en va retirar 220.

1.500 euros per al carrer Ballesteries

El carrer Ballesteries ha estat el guanyador del primer concurs de carrers engalanats de Fires i ha guanyat els 1.500 euros del premi. Madrenas reconeix que només s'hi van apuntar dos carrers de manera oficial, tot i que d'altres també van engalanar la via sense entrar en el concurs, i esperen que en pròximes edicions augmenti el nombre de carrers participants en aquesta competició.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona
Isabel Muntané
Coordinadora del Màster de Gènere i Comunicació de la UAB

“Hi ha pressió estètica als dibuixos animats, a les sèries...”

barcelona

Catalunya, més laica que mai

Barcelona
comerç

Torna la fira artesana Fet al Born

Barcelona

Els Manaies entreguen el penó a Joan Alenyà que ja el custodia

GIRONA
SOCIETAT

L’electricitat, el gas i aigua, els serveis amb més reclamacions al Vallès Oriental

GRANOLLERS
estats units

El vaixell que va fer caure el pont té 56 contenidors amb materials perillosos

barcelona