Societat

Funerària Torra nega haver pagat per obtenir la concessió del cementiri de Sabadell

La fiscalia sospita que els dos propietaris van contractar una empresa propera a l'exregidor del PP Jordi Soriano per guanyar la gestió dels serveis fúnebres

Terrassa Constrensnius va reforma el cementiri de la ciutat per valor de 2,6 milions d'euros

Els empresaris Alfons I.R. i Xavier P.T. han abandonat el jutjat d'instrucció número 1 de Sabadell negant, a través del seu advocat Jordi Pina, ser culpables dels delictes de suborn, falsedat documental i contra l'administració pública que els han imputat en el marc de la investigació de l'operació Mercuri. La fiscalia sospita que els dos propietaris de la Funerària Torra, que ha rebut la concessió dels serveis fúnebres de Sabadell, hauria tornat el favor contractant a una de les empreses properes a l'exregidor del PP Jordi Soriano, Terrassa Constrensnius, per dur a terme una reforma en el cementiri de la ciutat per valor de 2,6 milions d'euros. Una quantitat pactada prèviament per la concessió.

L'advocat ha assegurat que els seus clients no van rebre cap pressió per part de Soriano per contractar Terrassa Constrensnius i que el fet de decidir-se per aquesta empresa els ha convertit en sospitosos. Tots dos han quedat en llibertat amb càrrecs i sense fiança.

La fiscalia sospita que l'exregidor del PP representava veladament els interessos d'algunes empreses constructores que s'acabaven imposant en tots els concursos d'obra pública a Sabadell.

Pausa per dinar

Les declaracions dels imputats en l'operació Mercuri avancen amb molt de retard. A les sis de la tarda està prevista la declaració de l'alcaldessa de Montcada i Reixac, María Elena Pérez, però hauria d'haver començat a tres quarts d'una del migdia.

Després de la declaració dels primers quatre empresaris ara declararan Paco Bustos, germà de l'alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, i la seva dona, Montse Costa, cap de l'alcaldia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.