Societat

La rifa de Nadal només deixa 50 milions a Catalunya

Els catalans pessiguen part de la grossa amb el número 76.058, a més d'un tercer (64.084), un quart (23.475) i quatre cinquens premis

Barcelona, Castelldefels, Igualada, Ripollet i l'Hospitalet de Llobregat esgarrapen uns 5,2 milions del primer premi i Ripoll s'endú 35,8 milions amb un dels quarts

Catalunya s'ha endut uns 50 milions d'euros dels principals premis de la rifa de Nadal després d'esgarrapar una petita part de la grossa -uns 5,2 milions d'euros-, que aquest any ha estat per al 76058 i ha caigut majoritàriament a Alcalá de Henares. Així, a Catalunya la grossa ha caigut parcialment a Barcelona, Castelldefels, Ripollet, L'Hospitalet de Llobregat i Igualada. Però la pessigada més important ha estat a Ripoll on un dels dos quarts premis -el 23475- ha deixat 35,8 milions, amb 179 de les 180 sèries venudes. Pel que fa el tercer premi, amb el 64.084, ha deixat 2,1 milions repartits per Rubí, Vilafranca del Penedès, Olot i l'Hospitalet. La quantitat restant -uns 5,6 milions- han estat per a quatre dels vuit cinquens premis.

Els agraciats


Catalunya ha invertit, en total, 393,2 milions, dels quals només n'han retornat uns 50 MEUR. Ripoll s'ha endut aquest any la quantitat més destacada d'aquesta rifa, amb prop de 36 milions dels 50 milions, aproximadament, que han arribat a Catalunya. Ha estat gràcies a un dels quarts premis, el 23475, de les quals l'administració situada a la Plaça Claver disposava de 179 sèries.

Una sèrie de la Grossa, a la Verneda


Pel que fa la grossa, una administració del barri de la Verneda ha estat l'única de Catalunya que ha repartit una sèrie de la grossa -4 milions d'euros en total-, mentre que a la resta han estat fraccions. És el cas de Ripollet, Igualada, l'Hospitalet de Llobregat i Castelldefels, on l'administració que ha repartit part de la sèrie guanyadora també ha venut un cinquè premi, el 22343. A més, en la mateixa localitat, també ha anat a parar un altre dels vuit cinquens premis, el 11419.

I és que gran part de la grossa, 130 de sèries, han anat cap a Alcalá de Henares, on s'han repartit 520 milions d'euros.

Segon premi, a Burgos


Si bé el primer premi ha deixat més de 5 milions d'euros en pessics de la grossa, el segon premi -valorat en 1,25 milions d'euros cada sèrie- ha passat de llarg i ha caigut íntegrament a Aranda de Duero (Burgos) on es van vendre les 180 sèries del 42260.

El tercer, repartit


Pel que fa el tercer premi, corresponent al 64084 i valorat en 500.000 euros cada sèrie, s'ha venut una sèrie a Rubí, una a Vilafranca del Penedès, una a Olot i una a l'Hospitalet de Llobregat, a més d'un dècim a Organyà. En total, han estat 2,1 milions d'euros. En el cas d'Organyà, ha estat l'únic premi a la demarcació de Lleida, mentre que a les comarques de Tarragona no n'ha caigut cap.

Un dels quarts premis


Un dels quarts premis, el 23475, s'ha venut pràcticament en la seva totalitat a Ripoll, en l'administració de loteria situada a la Plaça Claver, que ha repartit fins a 35,8 milions d'euros després en les 179 de les 180 sèries del número. La sèrie restant es venia a Pontevedra. Ha estat en aquesta ciutat gallega on ha caigut íntegrament l'altre quart premi, el 85045, després de repartir les 180 sèries d'aquest número.

Catalunya reparteix quatre dels vuit cinquens premis


Cinc dels vuit cinquens premis de la rifa de Nadal s'han venut parcialment en algun indret de Catalunya. El primer que ha aparegut ha estat el número 11419, que s'ha venut a Vic -repartint uns 2,5 milions d'euros-, Barcelona, Castelldefels i l'Hospitalet de Llobregat. Per la seva banda, part del 49257 s'ha venut a dues administracions de Barcelona: la coneguda Loteria Valdés de La Rambla i l'administració ubicada al carrer Lloret de la capital catalana. Altres ciutats agraciades amb el 49257 han estat Alacant i Burjassot.

Pel que fa al 22343, s'han venut números a Barcelona, Badalona, Martorell, Granollers, Sant Feliu de Guíxols i, novament, a Castelldefels, concretament a la mateixa administració de Loteria -situada al carrer Pompeu Fabra- on s'han venut alguns dècims de la grossa.

L'últim cinquè premi de la rifa de Nadal, el 24616, ha estat molt repartit i ha caigut a Castellar del Vallès, Sort i Barcelona. A la localitat vallesana, s'han venut 14 sèries, mentre que a Sort i Barcelona n'han venut una. Ha estat el darrer premi important que ha sortit en aquesta jornada maratoniana, que s'ha allargat duran més de quatre hores.

Cada cinquè premi està dotat amb 60.000 euros, de manera que cada premiat rep 300 euros per cada euro jugat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró