Festes populars i fires

El Vendrell. (Baix Penedès)

A l'escenari amb 130 anys de tradició

Com és habitual, els Pastorets del Vendrell s'estrenen passades les dates nadalenques

Ja fa alguns anys que els Pastorets del Vendrell van decidir que les representacions d'aquesta obra es farien després de les festes de Nadal. «Ens trobàvem que en dates assenyalades teníem poc públic, ja que tothom s'esperava els últims dies a venir. Per aquest motiu, i perquè les 150 persones que hi participem puguem gaudir de les festes, es va decidir encetar les representacions dels Pastorets el primer diumenge després de Reis, que enguany s'escau el dia 13», explica el president de l'entitat, Josep M. Bargalló. Així doncs, aquesta ha estat la data escollida per tornar a apujar el teló per a l'adaptació que l'entitat ha fet d'Els Pastorets o l'adveniment de l'infant Jesús, de Josep M. Folch i Torres.

Pel camí dels 50

Enguany els Pastorets estrenaran el quadre d'Herodes, i també s'han canviat alguns decorats. «Tenim el projecte de renovar amb profunditat tots els decorats, una inversió important que preveiem acabar en tres anys, de cara a la celebració dels 50 anys de representacions ininterrompudes», diu Bargalló. Cal dir, però, que la tradició dels Pastorets al Vendrell és molt més antiga. La primera notícia escrita sobre aquestes representacions es remunta a fa 130 anys i se sap que hi va participar Pau Casals quan era petit, com a actor i també com a compositor d'alguns fragments de la partitura.

Olesa de Montserrat (Baix Llobregat). Dies 6 i 13 de gener, al Teatre Casal d'Olesa, a les 18.30 h. Mataró (Maresme). Dies 6 i 12 de gener a les 19 h, i 13, 20 i 27 de gener a les 17 h, a la sala Cabanyes. Valls (Alt Camp). Dia 6 de gener, al Teatre Principal a les 19 h. Banyoles (Pla de l'Estany). Dia 6, al Teatre Municipal, a les 18 h. Pals (Baix Empordà). Dies 6 i 13 de gener, al pavelló municipal a les 18 h. Sant Fruitós de Bages (Bages). Dies 6 i 13 de gener, al teatre Casal Cultural a les 19 h. Sant Julià de Lòria (Principat d'Andorra). Dia 6 de gener, al centre cultural i de congressos lauredià, a les 18 h.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.