Societat

la vida social

Més de 300 joves seran a la First Lego League de Girona

El torneig de robòtica tindrà lloc el 27 de gener a l'EPS

Per primer any, hi participaran nens de 6 a 9 anys

L'Escola Politècnica Superior de la UdG (EPS) serà el marc de la tercera edició gironina del torneig de robòtica First Lego League. Més de 300 joves integraran els 41 equips que participaran en aquesta edició. D'aquests, vint-i-dos equips estaran formats per joves de 10 a 16 anys, i dinou seran els participants en la Junior First Lego League –que tindrà lloc per primera vegada–, amb nens de 6 a 9 anys.

En la competició dels grans, el repte que se'ls planteja és desenvolupar un projecte científic que busqui solucions innovadores i creatives que millorin la vida de la gent gran. Els joves hauran de presentar el projecte, i després demostrar l'eficiència dels seus robots programables –fets amb peces de Lego– en un torneig contra rellotge, superant diverses proves contra els altres participants.

A tot l'Estat hi haurà 18 competicions classificatòries semblants a la gironina. Els millors aniran a la final estatal de Barcelona, el 17 de març, i d'aquí en sortiran els participants per a tornejos internacionals que es faran a Europa i els Estats Units.

La competició entre els nens de 6 a 9 anys consistirà en la presentació d'un pòster on exposaran un desafiament al qual s'enfronta la gent gran, i aportar una solució. L'objectiu és “fomentar la creativitat, la innovació, l'emprenedoria i l'esperit d'equip a través de l'interès per la ciència i la tecnologia”, segons expliquen els organitzadors del torneig a Girona, la UdG i la Fundació Príncep de Girona.

Els participants en la competició són de Palafrugell, Girona, Lloret de Mar, Hostalric, Torroella de Montgrí, Figueres, Cassà de la Selva, Banyoles, Vidreres, Llers, Pineda de Mar i Vic. S'arriba així a més poblacions i es multiplica el nombre de participants –l'any passat en van ser 129.

LA XIFRA

1.000
persones
assistiran a la competició, segons les previsions, entre participants, tutors, pares i públic.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES