Societat

Teoria i consum del mòbil

El Mobile World Centre obre les portes a la plaça Catalunya per divulgar entre el gran públic les possibilitats de les noves tecnologies

L'espai, que manté la botiga Movistar, espera rebre mig milió de visitants anuals

Cada minut es descarreguen 85.000 aplicacions al món i se'n crea una de nova. Aquesta és una de les moltes dades que els visitants podran descobrir al Mobile World Centre, que avui obre les portes a la plaça Catalunya. En un principi, l'espai s'havia venut com una mena del museu del mòbil, però el resultat final dista molt del que es podia esperar. “Els museus són cosa del passat. Aquí volem mostrar cap a on anem”, explicava hores abans de la inauguració Aleix Valls, el director del Mobile World Centre, justificant per què no hi havia un espai d'exhibició de telèfons històrics per mostrar l'espectacular evolució del sector. De dispositius, però, no en falten, perquè només entrar els visitants trobaran un recull dels smartphones i tauletes més avançats del mercat.

El Mobile World Centre és un dels pilars sobre els quals se sustenta el projecte de Barcelona com a capitalitat mundial del mòbil, que té com a punta de llança el congrés del mòbil (del 25 al 28 d'aquest mes) i que també engloba un festival que es farà al setembre i un centre tecnològic, ja operatiu. Els organitzadors esperen rebre uns 10.000 visitants setmanals, de manera que al cap de l'any n'acumularien més de mig milió, molts més dels que rep el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, per exemple.

Caldrà veure, però, quants d'aquests arriben a pujar a la primera planta, on hi ha el gruix del material expositiu, ja que a peu de carrer Movistar, propietària del local, ha redissenyat l'espai comercial que ja tenia per adaptar-lo als nous temps: espais diàfans, taules amb mòbils i tauletes a l'abast de tothom i assessorament de gurus. La similitud amb les botigues d'Apple era un comentari recorrent durant la inauguració.

“Volem difondre l'experiència mòbil. Que el ciutadà no només entengui la mobilitat, sinó que també hi pugui jugar”, afirmava ahir Aleix Valls, que no va voler precisar la inversió final que ha requerit el nou espai. Els 1.800 m² del recinte estan connectats a una xarxa gratuïta de Wi-Fi des de la qual els visitants podran descarregar-se l'aplicació pròpia del Mobile World Centre, en què es recopilaran tots els continguts del museu i es podrà accedir a continguts extra mitjançant l'ús de la realitat augmentada. Actualment, per exemple, hi ha programada una mostra que relaciona cinema i mobilitat. Altres espais del recinte, que obrirà de dilluns a dissabte, permeten repassar la història del mòbil, que va començar amb la primera trucada, el 1973, o avancen informació sobre projectes relacionats amb la salut, l'economia o el transport. A la segona planta del recinte, inaugurat ahir a la nit per les autoritats davant la protesta de treballadors de la companyia telefònica, hi ha un auditori on se celebraran exposicions temporals, conferències, tallers i presentacions de nous productes. Tot, això sí, vinculat a la mobilitat. Que no falti.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.