Els bars de la plaça de la Font encara confien a poder allargar una hora l'horari d'estiu

Després d'un any tancant a les dues de la matinada el cap de setmana, n'hi ha que asseguren que hi han perdut diners

Les opinions sobre els horaris de la plaça de la Font són diverses. Els propietaris dels bars no estan d'acord amb la normativa de l'Ajuntament d'haver de tancar a les dues els caps de setmana. Asseguren que han de fer fora la gent de la terrassa perquè els clients surten tard de sopar i no tenen temps de fer una copa si els fan tancar a aquesta hora, i n'hi ha que fins i tot diuen que han notat que han deixat de guanyar diners. Irene Torredemer, del bar La Penya, explica que a l'estiu s'hauria de poder tancar a les tres de la matinada, tal com esperen que els permeti el consistori. Tot i que els bars estan obligats a tancar la terrassa a les dues, poden mantenir el local obert fins les tres, però malgrat això els clients a l'estiu volen estar a la fresca i sempre s'omplen més les terrasses que els interiors dels locals.

En canvi, des dels restaurants com la pizzeria Mistral o el Fòrum, que també disposa d'un hostal, es mostren satisfets amb l'horari de tancament. «A nosaltres ja ens va bé, perquè si no els clients de l'hostal se'ns queixen de massa soroll», assegura Núria Martínez. És per això que no volen que aquest horari s'ampliï: «i si tanquéssim més aviat, encara millor», afegeix.

De moment, però, l'única variació d'horari que hi podria haver seria a l'estiu. Els locals confien que l'Ajuntament consideri la petició que van presentar per tancar una hora més tard entre Sant Joan i Santa Tecla. «Ara tothom està complint amb l'horari, i tenim l'esperança que des del consistori ens en diguin alguna cosa», va explicar Rosabel Rollán, de l'associació de locals de la Part Alta. Així, si reben una resposta afirmativa, ja podrien aplicar el nou horari aquesta temporada.

Col·laboració ciutadana

Rollán també va indicar que seria important tenir en compte l'opinió dels usuaris i va assegurar que la col·laboració ciutadana és fonamental en temes com ara aquest. «A nosaltres ens dol haver de fer aixecar la gent de la taula, però ens agradaria que si ells tampoc no hi estan d'acord, que ho facin saber», va explicar la portaveu, ja que des de l'associació creuen que la funció del ciutadà és molt important. Rosabel Rollán també va recordar que la plaça de la Font «és l'únic lloc on hi ha ambient», i que per aquest motiu trobar una solució a tot aquest tema és complicat, ja que a la ciutat no hi ha cap altra alternativa d'oci.

Un any de polèmica

el punt

La plaça de la Font ja fa un any que arrossega la polèmica. No només pels horaris de tancament de les terrasses, sinó també per l'espai d'aquestes. Les dues cares de la moneda (locals i veïns) no semblen disposades a entendre's, i l'Ajuntament ja va anunciar a principis d'aquest mes de juliol que deixava de fer de mitjancer entre les parts per l'esgotament acumulat. Els propietaris dels locals confien que mentre compleixin al peu de la lletra les ordenances de l'Ajuntament tindran un cert crèdit per negociar amb els veïns. Tot i això, un cop superada la polèmica per la distribució de les terrasses i l'espai que ocupaven, queda pendent la regulació o ampliació dels horaris. Ara com ara, els locals tanquen a la una entre setmana i a les dues el cap de setmana.

Les opinions dels clients i els veïns

j.o / a.p

La majoria dels clients es mostren en desacord amb la normativa i creuen que a l'estiu s'hauria de poder tancar més tard. La plaça de la Font és un dels punts neuràlgics de les nits d'estiu a Tarragona, i és per això que aplega força gent. Jaume Bricat, per exemple, explica que ell és de Tarragona però que freqüenta la plaça amb gent de Valls i «si tanquen a les dues gairebé no tenim temps ni de baixar», assegura. La majoria dels clients estan d'acord que a l'estiu s'hauria de ser més permissiu, ja que, de tota manera, la gent no marxa a les dues de la plaça, sinó que s'hi queda una bona estona xerrant i acabant-se la copa amb un got de plàstic. Pel que fa als veïns, en canvi, la majoria s'hi mostren satisfets amb la normativa, i asseguren que gairebé tots els locals la compleixen i que fins i tot n'hi ha algun que comença a recollir abans d'hora. «Més tard de les dues, ja no cal que s'hi estiguin», argumenta Daniel Sunyer, veí de la Part Alta de Tarragona. Sunyer, però, aprovaria que dijous també es pogués tancar a les dues, «perquè ja anem de cara al cap de setmana». No obstant això, reconeix que posar tothom d'acord en aquest tema «és difícil, ja que cadascú hi diu la seva».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona