Societat

Girona, Temps de Flors s'ha presentat a Perpinyà

L'alcalde de Girona Carles Puigdemont i la delegació gironina han participat també a la Diada de Sant Jordi de la capital de la Catalunya Nord

Girona ha realitzat una acció promocional a Perpinyà, al centre comercial El Centre del Món, situat davant l'estació del TAV-TGV. Promocionar Girona, Temps de Flors, és un dels principals propòsits per la 58a edició de l'esdeveniment que tindrà lloc de l'11 al 19 de maig a la ciutat sud-catalana. És per aquest motiu que, coincidint amb la celebració a Perpinyà de la Diada de Sant Jordi, l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i la regidora de Turisme i Comerç, Coralí Cunyat, han presentat una acció de promoció a la capital nord-catalana. L'acte de presentació ha comptat amb la participació del batlle de Perpinyà, Jean-Marc Pujol, i amb el president de l'Aglomeració Perpinyà Mediterrània, Jean-Paul Alduy.

Fins que acabi Temps de Flors, el centre comercial El Centre del Món exposa a l'entrada de l'edifici dues peces artístiques dedicades a l'esdeveniment floral, a part d'un vinil, d'una lona publicitària de Temps de Flors dins el recinte i un altre a un dels aparadors principals. Les dues creacions florals presents al Centre del Món són d'una banda l'obra Tenochtitlan de Susanna Cros i Josep Callís (elaborats per l'edició de Temps de Flors de 2009 i que consisteix en una combinació eclèctica de ritmes i llapis de colors) i d'altra banda l'Àngel, una escultura creada el 2012 per Ramon Maria Carrera amb decoració floral feta per l'Ana Maria Pla Figa.

A l'acte de presentació de l'acció comercial, Carles Puigdemont ha fet referència a la posada en funcionament de la línia d'alta velocitat i la necessitat d'enfortir llaços entre les dues ciutats. “Hem de ser capaços de construir sobre aquest camí que ens unirà de manera ininterrompuda, un canal de relació com fins ara mai ha existit” ha afirmat Puigdemont i ha recordat com “la llengua i la cultura ens permetran mantenir aquesta relació privilegiada”. En el seu parlament, la regidora de Turisme i Comerç, Coralí Cunyat, ha explicat els orígens de Girona, Temps de Flors, així com l'objectiu de l'Ajuntament de Girona de donar a conèixer encara més l'esdeveniment entre el públic de la Catalunya Nord i animar-los a visitar la ciutat durant aquestes dates. “Temps de Flors gaudeix de moltes activitats paral·leles, de l'àmbit cultural i també gastronòmic” ha afegit.

Al pati de l'Ajuntament de Perpinyà la delegació gironina ha participat la Diada de Sant Jordi perpinyanesa, i seguidament han realitzat una visita pels carrers de la ciutat per descobrir els patis i les fonts que s'han decorat per segon any consecutiu, amb motius floral. Fins el 27 d'abril es poden visitar pel centre de Perpinyà aquests dinou patis i deu fonts inspirats per Temps de Flors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
medi ambient

Costes vol fora el pàrquing de l’estació de Cabrera de Mar

Cabrera de mar

Revisions gratis per risc de melanoma a l’Hospital de Calella

Calella
educació

La selectivitat no inclourà les lectures obligatòries a català i castellà a partir de l’any que ve

barcelona
urbanisme

Inspecció de Treball veu dèficits en la retirada d’Amiant a l’antiga Cacaolat

bacelona
Societat

Manresa implanta a tot el municipi un sistema avançat de recollida de residus

Manresa

Premi a un pla d’atenció a les insuficiències cardíaques de Bellvitge

L’Hospitalet de Llobregat
Medi ambient

L’Atles de biodiversitat de Barcelona incorpora 450 noves espècies

Barcelona
Salut

La calor incrementa el risc d’hospitalització per trastorns metabòlics i obesitat

barcelona

Creu Roja va atendre a les comarques gironines 32.263 persones en el 2023

GIRONA