Societat

Poble a poble

Les zones més envellides, el vessant sud de l'Albera i les Salines

Els municipis del vessant sud de l'Albera i les Salines són les zones de la comarca més envellides, ja que presenten taxes d'envelliment superiors al 20%. Entre els pobles amb una taxa més elevada hi ha Maçanet de Cabrenys, Darnius i Espolla –que superen el 25%–, però també altres com ara Capmany, Cantallops, Sant Climent Sescebes, Sant Llorenç de la Muga i Rabós, per exemple, que tenen entre un 21% i un 25% de persones grans al municipi. Tots són pobles petits, que han registrat una davallada de la població, sobretot la més jove, que marxa del poble per anar a buscar feina a la ciutat. Altres nuclis que destaquen per l'envelliment de la població són Colera, Portbou, la Selva de Mar, Siurana i Vilaür.

A l'altra cara de la moneda hi ha Figueres i algunes poblacions de l'àrea urbana, que tenen menys d'un 15% de persones de més de 65 anys a la població. Destaquen sobretot Vilamalla i Vilafant pel baix nivell d'envelliment, però la majoria de pobles de l'entorn de la capital alt-empordanesa tenen una taxa d'envelliment inferior al 20%. Per sota del 15% també hi ha la Jonquera, Sant Pere Pescador i Torroella de Fluvià.

A l'Alt Empordà, hi havia l'any passat 141.517 persones empadronades, de les quals 23.743 tenien més de 65 anys. La taxa d'envelliment a la comarca és del 16,8% mentre que la de sobreenvelliment (més de 85 anys) suposa el 2,5% del total.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona