Festes populars i fires

La Cinta consolida el model de festes concentrades

El concert del grup de música tradicional Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries posarà aquesta nit punt final a la festa major de Tortosa

El model de festes de la Cinta ja està consolidat. Per tercer any consecutiu, la festa major que avui s'acaba concentra la programació en cinc dies. I lluny queden aquelles festes de deu dies de durada que deixaven la capital de les Terres de l'Ebre paralitzada durant la primera setmana de setembre. “La societat ha assumit quina és la durada de la festa major, seguim un model que correspon a una ciutat de dimensió mitjana com és Tortosa”, ha explicat el regidor de Festes de l'Ajuntament de Tortosa, Domingo Tomàs, que admet, però, que entre el sector més jove de la societat tortosina encara hi ha qui reclama més dies de festa.

Enguany el pressupost de les festes de la Cinta és de 180.000 euros, similar al del 2012. “La retallada de pressupost no és proporcional a la de dies de festes, sinó que apostem per una agenda més comprimida i, evidentment, s'inclouen tots els actes que ens identifiquen”, ha dit Tomàs, que destaca també el caràcter popular de la Cinta, sense grans actuacions estel·lars per la situació econòmica.

Avui, el riu Ebre pren un protagonisme en els actes de la Cinta i s'organitzaran tot tipus de proves a l'aigua durant la jornada. També tindrà lloc la desfilada de carrosses participants en el cós iris, que com és habitual tindrà lloc a l'avinguda de la Generalitat. I el grup de música tradicional Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries tancarà les festes de la Cinta 2013, una vetllada que tindrà lloc al passeig central del parc municipal i que estarà dedicada a la música d'arrel. De fet, el parc és un dels emplaçaments de referència de la Cinta, on es concentren activitats de les penyes, la proclamació de les pubilles o els concerts de música alternativa, mentre que a la terrassa de l'auditori Felip Pedrell es fa el ball amb orquestra. Des de l'àrea de Festes s'aposta per acostar alguns actes al nucli antic, com ara la presentació de penyes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Estudien com millorar la mobilitat de dues de les principals vies de la ciutat

girona

Poden tornar a casa un tercer grup de veïns dels blocs desallotjats

badalona
societat

Els veïns d’Alpens voten en consulta popular si el consistori ha de fer una piscina

ALPENS

L'equip de govern reitera el suport a la professora vexada per parlar en català

TERRASSA
economia

Chery i Ebro produiran 150.000 vehicles a l’antiga Nissan

barcelona
medi ambient

El Pirineu occidental, protegit per la bona qualitat de cel nocturn

SORT

Crearan vint places regulades per aparcar autocaravanes pagant 5 euros

TERRASSA
moda

Giambattista Valli il·lumina Barcelona en la Bridal Night

Barcelona
política

Agents de la Guàrdia Urbana irrompen al ple per reclamar millores salarials

TARRAGONA