Societat

La descoberta

A peu, sobre rodes o per mar

EL PASSEIG MARÍTIM DE BADALONA va completar l'any passat el tram que enllaça l'emblemàtica Rambla de la ciutat amb el port al llarg d'un recorregut que s'endinsa en el mar a través del pont del Petroli

A l'accés del pont del Petroli un mico que mira abstret una ampolla d'anís dóna la benvinguda als visitants. Es tracta de l'escultura de l'Anís del Mono que, instal·lada fa tot just un any, s'ha convertit en un dels símbols de la ciutat i en la icona més retratada de la nova façana marítima. A qualsevol hora del dia es poden veure vianants asseguts al seu costat posant somrients per a una foto.


Badalona té 5 quilòmetres de litoral, dels quals 3,7 corresponen a platges força concorregudes els mesos més calorosos. Des de l'estiu passat, el tram de costa que va des de la Rambla fins al port de la ciutat i transcorre per les platges del Patí de Vela, l'Estació, el pont del Petroli i el Coco, té urbanitzat el passeig marítim. Aquest recorregut es pot fer a peu i també en bicicleta, patinet o patins pel carril senyalitzat a tot l'espai. El carril bici forma part de l'anella verda que enllaça Badalona amb Sant Adrià de Besòs i Santa Coloma de Gramenet i, després de resseguir la major part del litoral badaloní, s'enfila per la llera del riu Besòs fins a tocar la serralada de Marina i torna a baixar en direcció al mar.

L'element més singular del nou passeig marítim és el pont del Petroli, una plataforma sobre pilones que s'endinsa 250 metres en el mar i ofereix vistes privilegiades del litoral badaloní, d'una part de la costa del
Maresme i de Barcelona.

Un cop arribat al final del nou tram, una passera provisional uneix el passeig marítim amb el port de la ciutat. Allà és on aquest any han començat a arribar embarcacions turístiques de l'empresa BCNaval procedents del Port Vell que permeten cobrir la distància des de Barcelona per mar.

Marta Membrives

PER ARRIBAR-HI. A la façana marítima de Badalona s'hi pot accedir fàcilment en tren i en metro baixant a les estacions de Pep Ventura i Pompeu Fabra (L2). Per als que s'hi desplacen en vehicle privat, hi ha un aparcament a tocar de l'estació de Renfe.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona