Societat

Fires

L'edat mitjana torna a Besalú

La població garrotxina, plena a vessar per la fira Besalú Medieval, que aquest any ha recuperat els tornejos de cavallers a la vora del Fluvià i el sopar medieval

Avui continua la fira, amb desenes d'activitats durant tot el dia

Besalú ahir va ser un formigueig de gent constant, que s'amuntegava fent una rotllana, ara en aquesta plaça, ara en aquella altra. L'objectiu, veure a primera fila les desenes d'espectacles que oferia la fira del Besalú Medieval. La demostració dels abanderats italians, a càrrec Gruppo Storico Fivizzano, les lluites de cavallers ofertes per Excalibur i l'actuació de dansa del ventre de l'espectacle Insomnia van ser al matí els més aclamats pel gran nombre de públic que es va arribar fins a Besalú. La vila estava plena a vessar i era un no parar d'activitats a tots els racons, entre demostracions de tir amb arc, visites guiades, cercaviles i tallers de tots tipus. Enguany Besalú ha recuperat els tornejos de cavallers a la vora del Fluvià, que s'havien deixat de fer per falta de pressupost, el sopar medieval i les demostracions de falconers.

Durant tot el cap de setmana, l'edat mitjana torna a Besalú però no ho fa només a través de la gran quantitat d'atractius d'inspiració medieval sinó que tot el poble recula simbòlicament al seu passat comtal. Els bars es converteixen en tavernes, les botigues omplen els aparadors d'armadures i cascos de cavaller i fins i tot alguns establiments decoren les entrades i canvien els cartells per d'altres de més evocadors de l'edat mitjana. Tot Besalú es bolca en l'organització d'una fira que, cada any, té més adeptes. I aquest ambient també s'encomana als visitants. Ahir molta mainada passejava amb la família amb disfresses de cavaller, diademes de princesa medieval o armats amb arcs i fletxes de fusta.

Entre danses del ventre, mostres d'oficis, música de gralla i lluites d'espases, ve de gust parar una estona a l'ombra i fer un mos en alguna taverna. Una carn a la brasa amb torrades, un gaspatxo, un bon arròs o una fideuada eren alguns dels plats que s'hi podien trobar. Potser no tota l'oferta gastronòmica d'ahir era típica de l'època però la recreació històrica portava directament al passat. Les activitats del Besalú Medieval continuen avui, amb desenes d'activitats tot el dia. L'entrada a la fira –l'entrada al nucli antic– val 3 euros, i dóna accés a totes les funcions, visites i tallers, llevat de les passejades amb ruc i la caravana de ponis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
Les roses del Firal i les del cementiri
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen avui a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt