Societat

Gegants, música i foc per cloure la festa a Sabadell

Les activitats per als infants centren l'últim dia de la festa major, en què s'han programat més de 200 propostes, el 70% de les quals les han organitzat les entitats

Els sabadellencs tenen la sort de poder allargar a principis de setembre uns dies més les vacances estivals. La festa gran del municipi coincideix amb el primer cap de setmana de mes i es clou avui amb el tradicional castell de focs al parc de Catalunya a partir de les deu de la nit a càrrec de la Pirotècnia Valenciana de Llanera, que va ser la guanyadora del Concurs Internacional de Focs Artificials de Tarragona d'aquest any.

De les més de 200 activitats que s'han anat fent, algunes permanents com ara les visites guiades, itineraris o exposicions, i que cal destacar que en un 70% han estat organitzades per entitats del municipi, avui se'n faran moltes destinades al més menuts, començant a dos quarts d'onze del matí per la gimcana infantil amb bicicleta per a nenes d'entre tres i set anys. La bicicleta, juntament amb els patins, tornarà a ser protagonista amb la passejada popular, que s'iniciarà mitja hora després des de la ronda de Ponent, i a la tarda es fa la vuitena edició de la cursa ciclista infantil i juvenil a l'avinguda de Francesc Macià.

Però, sens dubte, un dels plats forts de l'últim dia de la festa és la cercavila de gegants pels carrers i places de la ciutat, precedida a les sis de la tarda per la plantada de gegants inicials a la plaça del Doctor Robert, amb la participació dels Gegants del Rodal, els de la Puríssima, Andi i el Cisquet, de l'empresa social CIPO.

I la música també hi serà present, amb el tradicional concert de corals a partir de les vuit del vespre a la plaça de Sant Roc, amb les corals l'Estrella Daurada, Talia, la Carena de la Unió Excursionista de Sababadell. A la mateixa hora, a la Capella de Can Gambús, hi haurà un concert del Quartetto Stravagante Swing and Pop.

A les onze i les dotze del matí, l'Orquestra Simfònica del Vallès també oferirà audicions al seu auditori per als infants d'entre dos i quatre anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona
PORQUERES

Fase final de la recollida de propostes dels pressupostos participatius

PORQUERES

Estudien com millorar la mobilitat de dues de les principals vies de la ciutat

girona

Poden tornar a casa un tercer grup de veïns dels blocs desallotjats

badalona
societat

Els veïns d’Alpens voten en consulta popular si el consistori ha de fer una piscina

ALPENS

L'equip de govern reitera el suport a la professora vexada per parlar en català

TERRASSA
economia

Chery i Ebro produiran 150.000 vehicles a l’antiga Nissan

barcelona
medi ambient

El Pirineu occidental, protegit per la bona qualitat de cel nocturn

SORT