Societat

Lladó torna a ser l'aparador dels formatges del país

La XVIII Fira del Formatge de Lladó reuneix demà una quarantena de formatgers artesans d'arreu de Catalunya i la possibilitat de degustar els productes

La fira del formatge artesà de Lladó celebra demà, 15 de setembre, la XVIII edició. Durant tot el dia, a la plaça del nucli antic, uns seixanta artesans alimentaris presentaran els seus productes i, d'entre aquests, uns quaranta són formatgers artesans d'arreu de Catalunya i de les comarques de la Catalunya del Nord. La resta de parades són de productes com ara mel, galetes, embotits, anxoves, xocolates, vi, melmelades, caramels, torrons, patés, coques, pa integral, salses i olives. Amb aquesta divuitena edició, la Fira del Formatge de Lladó arriba plenament consolidada i reuneix una gran representació dels formatges que es produeixen al país.

Un dels atractius de la fira és que, a part de comprar productes, també es pot adquirir un tiquet al preu de 8 euros que permet fer quatre degustacions de formatges, amb un platet de ceràmica que els visitants s'enduen de record de la fira. Cada any es fan a Lladó unes dues mil degustacions. A dos quarts d'una del migdia i a les cinc de la tarda, a la sala Sant Joan, es farà un tast de vi amb formatges a càrrec del celler La Vinyeta.

Programació lúdica

Entorn del mercat, que constitueix el nucli de la fira, la programació inclou també activitats tant per al públic infantil com per a l'adult, amb música, contes animats, un taller de manualitats, una trobada de plaques de cava i la possibilitat de fer una visita guiada pel poble. Els més menuts es podran entrenar en les arts del circ amb la companyia Recrecirc, que amb l'espectacle musical itinerant Els entrenaments de La Dinamo interpretarà música funk damunt d'unes bicicletes pels carrers del poble.

Altres actuacions musicals tindran lloc en diferents escenaris del poble al llarg del dia. A les dotze del migdia, a l'església de Lladó, es durà a terme un concert de gospel a càrrec del conjunt Empordà Gospel Choir & Two Cats.

A partir de les sis de la tarda, el grup de tambors Tramuntakada sortirà des de l'escola de Lladó per fer ressonar els carrers del poble. La formació alt-empordanesa The Cuits actuarà a dos quarts de set de la tarda a la placeta amb ritmes de ska, rock i reggae.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt