Societat

25.396 euros dels lectors d'El Punt Avui, per als mestres

Primera entrega dels fons recollits a Catalunya per ajudar els docents de les Balears que han fet vaga en defensa del català

La caixa de resistència continuarà oberta mentre duri el conflicte lingüístic amb el govern del PP

El diari El Punt Avui va entregar ahir al president de l'Obra Cultural Balear (OCB), Jaume Mateu, un taló per valor de 25.396 euros, uns diners recollits entre els lectors del diari per donar suport als docents de les Illes Balears mobilitzats en contra de la política lingüística del PP. L'OCB és l'entitat encarregada de gestionar l'anomenada caixa de resistència, que va ser creada per recollir donatius perquè els mestres de les Illes poguessin suportar econòmicament la vaga contra el decret del trilingüisme.

Malgrat que la vaga s'ha aturat momentàniament i, des de dilluns passat, els docents ja fan classe, la caixa de resistència continua oberta ja que en cap cas s'ha donat per acabades ni la mobilització ni la vaga, que es podria reproduir els pròxims mesos. Els diners que es recullin a partir d'ara també hauran de servir, si cal, per fer front a les possibles demandes que iniciarà el govern de José Ramón Bauzá contra els mestres, decidits de totes totes a no aplicar el TIL.

Els 25.396 euros corresponen a un primera entrega de les aportacions fetes pels lectors del diari des del diumenge 29 de setembre fins dilluns al vespre. Els lectors, però, no han deixat d'acudir a les dues redaccions d'El Punt Avui, a Barcelona i a Girona, en una iniciativa encaminada a donar suport al col·lectiu de docents que defensa la llengua catalana i l'educació de qualitat en contra de la política de Bauzá, que vol eliminar el català com a llengua vehicular de l'ensenyament i també de l'administració i la vida pública.

El degoteig d'aportacions de lectors ha estat continu. La prova és que entre dilluns i ahir dimecres, les aportacions no han parat de créixer. El cronòmetre era ahir a la nit de 26.434 euros, perquè la recollida no s'aturarà mentre el conflicte lingüístic continuï obert. A tots els lectors que han fet aportacions de més de deu euros el diari, en una col·laboració amb l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), els regala una samarreta verda reivindicativa.

El president balear, José Ramon Bauzá, va insistir ahir que no tolerarà que no s'apliqui la llei i que, com faria qualsevol govern, “iniciarà sancions contra els empleats que no la compleixin”.

LA FRASE

Iniciarem sancions contra els empleats públics que no compleixin la llei
José Ramón Bauzá
President del govern balear

“Ens convoquen, però no donen res”

“Ens han tornat a convocar per divendres, però no han fet cap proposta”, va explicar ahir Iñaki Aicart, de l'Assemblea de Docents de les Illes Balears. La conselleria d'Educació va convocar ahir al matí els representants dels docents a una nova reunió per entregar-los un altre calendari. “Ens hem negat a anar-hi en bloc, i hi ha anat un representant de l'Assemblea de Docents, un membre del sindicat STEI i un altre de CCOO. Total, per a res, perquè la conselleria ha entregat un calendari i, tal com s'esperava, no ha fet ni una proposta. La seva postura continua sent la d'una paret, que no es mou ni un centímetre”, va dir Aicart. En conseqüència, i en vista que els mestres ja han dit que no pensen asseure's un altre cop si no hi ha cap proposta, el més segur és que divendres, a la primera cita sol·licitada pel PP, no s'hi presenti ningú. “Jo no hi aniria”, va explicar aquest portaveu dels mestres, fart de l'actitud d'un govern inflexible i autoritari que no ha volgut escoltar el clam majoritari de la societat, expressada no només en una manifestació massiva, sinó també en l'actitud a l'hora aixoplugar els seus mestres en lluita.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
LA CELLERA DE TER

Els viveristes demanen que l’ACA els “obri l’aixeta” per no haver de tancar

LA CELLERA DE TER
campdevànol

Un projecte vol convertir el Ripollès en refugi de persones LGTBIQ+

campdevànol
gastronomia

Un ‘mercat’ gastronòmic quedarà obert al Port Vell

Barcelona

S’Agaró, un referent centenari

S’Agaró

El camí de ronda, un regal

s’agaró
Claudio Grande
Cap de l’oposició de Llançà per Alternativa per Llançà (AxL)

“El govern de Junts i el PSC està fent una política continuista”

Llançà
Vicissituds abans, durant i passada la guerra
MOMENTS DIFÍCILS

Vicissituds abans, durant i passada la guerra

Terramar, precedent avantatjat i inconclús
SITGES

Terramar, precedent avantatjat i inconclús

Estratègia comercial pionera
PROMOCIÓ INTENSA

Estratègia comercial pionera