Societat

OPINIÓ

L'aprenentatge servei en el procés d'inclusió

L'aprenentatge servei és una proposta educativa que combina l'aprenentatge de coneixements, habilitats i valors amb la realització d'un servei solidari als altres o a la comunitat. La incorporació d'aquesta proposta en els projectes Reincorpora enforteix les possibilitats d'inserció sociolaboral i contribueix a crear relacions de proximitat i connexions en el territori.

En els projectes d'aprenentatge servei partim de necessitats reals, de reptes que els participants volen resoldre o ajudar a millorar. Cal pensar en accions concretes i assequibles que siguin motivadores i enriquidores per donar sentit al servei. Accions que els permetin també comprovar l'evolució personal i viure experiències de compromís en una tasca col·lectiva.

Fer un servei desinteressat a un altre també ajuda a canviar la mirada. El participant esdevé un agent de canvi, se li reforça l'autoestima i li facilita viure una experiència de reconeixement social.

A més, l'aprenentatge servei s'allunya de postures i mirades de caire assistencialista i entén que tothom pot participar en la construcció d'una societat més justa i solidària.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.