Societat

Vaga docent a Mallorca per l'expedient a un director

L'assemblea de mestres respondrà el primer dia de classe a la represàlia presa pel govern de Bauzà el darrer dia escolar

El dia 7 es farà una concentració solidària a l'institut de Marratxí

L'Assemblea de Docents de Mallorca ha convocat una vaga per al dia 7 en solidaritat amb Jaume March, el director de l'institut de Marratxí que va ser expedientat divendres pel govern balear. En una assemblea d'urgència que va omplir amb centenars de docents el Teatre de Petra, dilluns es va acordar una resposta immediata a la decisió anunciada la darrera hora de divendres (l'últim dia de curs) d'obrir expedient al director acusat de conculcar el dret a l'educació i la neutralitat durant la vaga de tres setmanes que la comunitat educativa balear va realitzar contra el decret de trilingüisme (TIL), que posa fi a la immersió lingüística en català a les Illes.

El govern del president Bauzá (PP) va decidir expedientar el director de l'institut de secundària de Marratxí arran de la denúncia d'una pare pel fet de no haver impartit classe als alumnes que eren a l'aula durant la vaga. En aquest sentit, Guillem Barceló, portaveu de l'assemblea mallorquina, recorda que els docents van acordar durant les protestes que no s'avançaria en el temari escolar a classe si això suposava deixar enrere bona part dels alumnes pel fet que no assistien a classe en suport a la mobilització de la comunitat docent. Barceló deixa clar que es tracta d'un “expedient polític que pretén posar els professors contra les famílies”. “No ens perdonen les tres setmanes de vaga que vam fer ni el suport social que vam rebre i tenim”, hi afegeix.

L'expedient es va obrir divendres, el darrer dia de curs abans de les vacances de Nadal, i, per això, es va convocar l'assemblea urgent per a aquest dilluns mateix, tot i que tota la comunitat educativa es trobava en període de vacances. Després d'un llarg debat amb diversos punts de vista sobre les accions a emprendre i la seva idoneïtat, Barceló deixa clar que la convocatòria de la vaga per al dia 7 va ser aprovada per una amplíssima majoria –a l'institut de Marratxí d'on és director l'expedientat es farà una concentració de solidaritat–. Els docents ja van advertir que reaccionarien a les represàlies contra els professors per haver fet ús del seu dret de vaga.

L'Assemblea de Docents de Mallorca veu difícil que es puguin reunir amb la mateixa celeritat les assemblees de Menorca, Eivissa i Formentera, tenint en compte que un percentatge molt alt de professorat d'aquestes illes és de fora (principalment del País Valencià i Catalunya) i ha anat a passar el Nadal amb les seves famílies. Potser els seus portaveus opten per fer una crida a secundar la vaga de Mallorca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Els delictes amb violència a la Garrotxa han crescut un 28% el darrer any

olot

Dinamització i sostenibilitat, objectius de les properes llums de Nadal

girona
infraestructures

S'inicien les obres de protecció de talussos a la N-260a entre Olot i Ripoll

olot
sequera

Dessaladores privades sense limitació i piscines com a refugi climàtic

barcelona

Salut i Ajuntament acceleren tràmits per fer els nous equipaments sanitaris

TERRASSA
medi ambient

Reus engega una prova pilot amb contenidors intel·ligents

REUS

Alta participació a la I Jornada d’Integració Social i Sanitària del Ripollès

ripoll
societat

Save The Children recorda que la violència de gènere és una forma de violència directa contra la infància

barcelona
societat

Denuncien que l’incendi de la planta de compostatge de Botarell segueix cremant

BOTARELL