Societat

La campanya Signa un vot supera les previsions a Perpinyà i Prada

La nombrosa participació va esgotar les butlletes a Perpinyà

L'ANC de la Catalunya Nord afirma que “el català del nord es destapa, de la vergonya a la política.”

A Perpinyà i Prada del Conflent l'afluència per signar per la independència de Catalunya va superar totes les previsions. Es van esgotar les butlletes i se'n van haver de fer fotocòpies a corre-cuita. A Catalunya Nord, aquest passat cap de setmana, “com el dia de la Marxa, com el dia de la Via Catalana, com tantes altres vegades, hem tingut una sorpresa: Afluència, ganes, somriures, complicitats, i fins i tot cues per signar el Signa un vot de l' Assemblea.” expliquen des la secció nord-catalana de l'ANC. Segons els organitzadors aquesta alta participació de catalans del nord amb ciutadania francesa és “per afirmar a la vegada la nostra solidaritat i la nostra catalanitat.” Pels membres de l'ANC nord-catalana (que porten el nom de Catalunya Nord per la independència) “el català -llengua- i el català --home o dona- són ben vius a Catalunya Nord. Només has de gratar una mica, només has de bufar lleugerament sobre les brases i reapareix la flama amb ganes, ho hem vist aquests dies. Hem passat del folklorisme en el que ens havien volgut tancar, de l' autoodi que ens ha anat fent petits, a la consciència de formar part d' una cultura, d' una llengua i d' un poble que la parla.”

Per l'ANC de Catalunya Nord, però, “ens queda el pas a la política.” Reconeixen que “el fet català, políticament encara no és rellevant.” Fins ara, els partits polítics catalanistes mai han arribat a obtenir més de cinc o sis per cent dels vots. La catalanitat a les comarques nord-catalanes “no és objecte polític, és objecte de reivindicació cultural. Aquest pas el farem amb l' empenta de l' independentisme dels germans del sud i sobretot el farem el dia de la independència de Catalunya.” En un comunicat emès a la seva web, l'ANC nordcatalana afirma que “ens poden signar amb gran publicitat Cartes pel català al Consell General o a l' Ajuntament de Perpinyà que després dormen en l' oblit sense aplicació concreta i no passa res. Encara no tenim el pes polític per imposar-ho. Però és el següent pas. Estem en camí.”

En les properes setmanes hi haurà noves recollides de signatures a la capital del Vallespir, Ceret, a Prats de Molló i Argelers de la Marenda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
Les roses del Firal i les del cementiri
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen avui a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt