Societat

Port Ainé tanca aquest cap de setmana per perill d'esllavissades

Les altes temperatures registrades els últims dies han provocat un fort desglaç que està afectant alguns trams de la carretera d'accés a l'estació

El tancament de la carretera obliga a reallotjar uns 170 clients de l'hotel de la Cota 2.000 i a desplaçar els cursets a l'estació veïna d'Espot

Les altes temperatures registrades als últims dies han provocat un fort desglaç que està afectant alguns trams de la carretera d'accés a l'estació lleidatana d'esquí de Port Ainé, de manera que Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), propietària d'aquesta, ha decidit tancar el complex.  Concretament, i segons ha informat FGC en un comunicat, aquests dies s'han detectat moviments a diferents zones de la carretera que provoquen inestabilitat en alguns dels seus trams. 

“Davant aquesta situació d'inestabilitat que pot afectar la seguretat dels usuaris, la direcció de FGC ha decidit tancar l'estació. En aquest escenari, la continuïtat de les activitats a l'estació de muntanya de Port Ainé passa perquè es pugui garantir l'accés, dins d'uns criteris bàsics de seguretat propis d'una carretera de muntanya”, explica. 

La carretera ja va patir desperfectes el mes de gener passat que van obligar a tancar l'estació uns dies. En aquell moment, es van reparar perquè continués l'explotació de l'estació d'esquí.  FGC ja està treballant perquè l'afectació sigui mínima per als usuaris que havien fet reserves a l'estació.  Aquest cap de setmana del 22 i 23 de març es redirigiran a l'estació veïna d'Espot o a la resta d'estacions del Grup FGC en cas que calgui i, a mesura que es normalitzi la situació, s'informarà els diferents afectats.

Per altra banda, el tancament de la carretera d'accés a l'estació de Port Ainé ha obligat als responsables de l'Hotel de la Cota 2.000 a reallotjar els 170 clients que tenien aquest cap de setmana. Molts clients s'han derivat a altres hotels de la comarca i altres han optat per anul·lar la reserva o fer un canvi de data. Aquest tancament també obligarà a desplaçar els cursets que es celebren cada cap de setmana a Port Ainé a l'estació veïna d'Espot. La decisió ha agafat per sorpresa a tothom ja que la carretera mostra el mateix aspecte que durant tot l'hivern.

De fet, el territori no entén aquesta celeritat en el tancament de la carretera tot i que es té constància que és una via que acumula nombrosos despreniments i moviments en el ferm. Per això, des del territori es demana que la carretera estigui tancada el mínim de dies possible en previsió a la Setmana Santa vinent degut a la importància per l'economia de la zona.

L'alcalde de Rialp, Gerard Sabarich, s'ha mostrat molt molest per la manera com s'han desencadenat els esdeveniments i ha dit que sent “un malestar profund” respecte a la decisió presa per part de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) de manera unilateral. No entén com s'ha pogut tancar la carretera i l'estació de manera tant ràpida sense temps a reaccionar. L'alcalde de Rialp ha dit que lluitarà “fins a l'extenuació” perquè Port Ainé pugui obrir al més aviat possible pel que suposa a la comarca tant a nivell econòmic com social. Sabarich ha afegit que la imatge que s'està donant amb el tancament de l'estació per segona vegada aquesta temporada perjudica molt la imatge que es vol transmetre de la neu de Lleida.

El president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Llàtzer Sibís, s'ha alineat amb l'alcalde de Rialp i ha manifestat la seva disconformitat amb el tancament de la carretera per l'impacte econòmic que suposa a la comarca. Aquesta notícia “perjudica a la imatge turística de la zona i s'hauria pogut gestionar d'una altra manera”, ha sentenciat Sibís.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES