Societat

educació

Querella contra Bauzá dels pares de Menorca

La federació d'associacions de pares de l'illa acusa el president i la consellera d'Educació de prevaricació

La Federació d'Associacions de Pares i Mares d'Alumnes (Fapma) de Menorca s'ha querellat contra el president balear, José Ramón Bauzá, contra la consellera d'Educació, Juana Maria Camps, i contra el secretari d'Educació, Guillem Estarellas, per com han aplicat el polèmic decret llei de tractament integrat de llengües (TIL). Representada per l'advocat Jaume Asens, la Fapma creu que la imposició del decret contra el parer del consell escolar dels centres podria constituir un delicte d'impediment de l'exercici dels drets civils.

A més, l'obertura d'expedients disciplinaris per part del secretari d'Educació als directors dels instituts de Maó podria ser constitutiva d'un delicte de prevaricació perquè consideren que es va fer una “interpretació desviada” de l'article 20 del decret amb l'únic objectiu de “represaliar políticament” els afectats i intimidar la comunitat educativa. Els pares també creuen que Bauzá i Camps podrien haver prevaricat en impulsar el decret llei de TIL el 6 de setembre passat, dues hores després que la sala del contenciós administratiu del TSJIB deixés sense efecte l'aplicació del primer decret.

Les assemblees de pares i mares ja van obrir la porta a interposar accions legals quan van presentar el recurs d'alçada contra la resolució del secretari d'Educació en què s'imposava el projecte del TIL als instituts de Maó i Ferreries. En el recurs ja consideraven que es vulnerava el seu dret de participació als centres educatius.

Contenciós d'Escola Valenciana contra l'arranjament

Escola Valenciana ha presentat un recurs contenciós administratiu al Tribunal Superior de Justícia del País Valencià contra l'arranjament escolar de la conselleria d'Educació amb què es preveu suprimir un mínim de 70 unitats educatives en valencià. Segons recull ACN d'una nota de l'entitat, l'admissió del recurs suposaria la suspensió cautelar de l'arranjament escolar a 96 municipis de 18 comarques, on caldria iniciar de nou el procés d'admissió de matrícula. Preguntada pel recurs, la consellera d'Educació, Maria José Català, s'ha mostrat convençuda que no tindrà recorregut jurídic i ha dit que la supressió d'unitats “no respon a motivacions lingüístiques”. 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

urbanisme

El nou POUM perfila com serà la ciutat d’aquí a mig segle

Tarragona
educació

La UPC oferirà el grau de Medicina a partir del 2026

BARCELONA

Reivindiquen l’herència de la gastronomia marinera femenina

roses

L’Escala vol definir un Pla Local de Joventut amb la participació

l’escala
medi ambient

Mataró canvia de lloc els peixos del Parc Central per la sequera

mataró

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Rècord de validacions a TMB coincidint amb Sant Jordi

Barcelona
CELRÀ

Canvien de lloc els concerts de nit de la festa major

celrà