Societat

La Caixa eleva a 212 milions la despesa social

Artur Mas i Isidre Fainé signen l'acord de col·laboració social per a l'any 2014

El president de la Generalitat, Artur Mas, i el de La Caixa i de la Fundació La Caixa, Isidre Fainé, van signar ahir l'acord de col·laboració entre les dues institucions per al finançament de l'acció social de l'entitat que es durà a terme conjuntament amb el govern per a aquest 2014.

El pressupost de l'actuació social, educativa, científica i mediambiental de La Caixa per a aquest any s'incrementa en 12 milions fins a situar-se en 212,2 milions d'euros. La lluita contra la pobresa i l'exclusió social, el foment de l'ocupació de col·lectius vulnerables, l'atenció als malalts avançats, l'envelliment actiu de les persones grans, la recerca mèdica i l'accés a l'habitatge seran alguns dels eixos de l'actuació de l'Obra Social. Les actuacions estrictament d'ajut social suposen dos terços de la despesa.

Més de divuit mil nens i nenes de l'àrea metropolitana de Barcelona van rebre atenció a través del programa de superació de la pobresa durant el 2013. El programa Habitatge Assequible, per exemple, disposa de 2.578 pisos per a persones amb dificultats d'emancipació o grans, per exemple. El pla de reinserció d'exreclusos va ajudar 609 persones l'any passat i les beques de postgrau van permetre a 41 becats ampliar els seus estudis universitaris.

Més de 195.000 persones grans van participar en l'exercici passat en alguna de les 5.773 activitats de foment de l'autonomia, l'envelliment saludable i la prevenció de la dependència impulsades per l'Obra Social.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia