Societat

Un decret homologarà els serveis d'acollida

Els nouvinguts rebran formació sobre llengua i l'entorn social i cultural del país

Els serveis d'acollida a les persones immigrants s'homologaran a tot el territori un cop s'aprovi el nou decret que desplega la llei d'acollida, una llei de l'any 2010 que preveu incloure formació als nouvinguts sobre l'entorn social, polític i cultural de Catalunya. L'aprovació està prevista per abans de l'estiu i, segons ha explicat a EFE el director general per a la Immigració, Xavier Bosch, la principal novetat és la inclusió d'un mòdul de formació que donarà pautes als immigrants perquè coneguin la societat catalana i el seu marc jurídic.

Aquest curs de coneixement de l'entorn social serà d'un mínim de quinze hores i inclourà visites a indrets i institucions emblemàtiques, biblioteques, poliesportius, centres cívics, teatres i mercats. També donarà a conèixer com funcionen les associacions de veïns, les organitzacions sindicals i les associacions de pares i mares. A més a més, hi haurà cursos sobre llengua catalana i castellana, així com sobre el món laboral.

Els serveis d'acollida que homologa el decret ja els presten voluntàriament des de fa dos anys alguns ajuntaments. Amb la nova normativa, però, es concreten i s'unifiquen tots els programes. “La voluntat és que tots les persones que arribin a Catalunya, ja sigui des de l'estranger o des d'una altra comunitat espanyola, tinguin accés a uns cursos d'acollida gratuïts i impartits per entitats concertades”, indica Bosch. No es tanca la porta al fet que algun servei pugui acabar essent de pagament.

El Consell de Treball Econòmic i Social de Catalunya (CTESC) va presentar fa uns dies el seu dictamen sobre el projecte de decret i va reclamar que el dret d'accés al servei de primera acollida no es limiti a l'any posterior al primer empadronament del sol·licitant. El govern estudia ara el dictamen del CTESC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Salut

El Sagrat Cor de Martorell té la primera unitat de TCA per adults

Martorell

La Fundació “la Caixa” col·labora amb el Banc dels Aliments de Girona

girona
municipal

Trias avisa ERC abans de plegar; “Jaume Collboni no és de fiar”

barcelona
societat

Habiliten més de 350 refugis climàtics d’estiu, 120 més que l’any passat

Barcelona

Més de 500 insercions de catèters a l’Hospital d’Olot en quatre anys

OLOT
sanitat

En marxa les sis noves consultes externes del CAP Sitges

Sitges

Distintiu Biosphere per a la platja i l’oficina de turisme de Torre Valentina

CALONGE I SANT ANTONI
SOCIETAT

Comencen les afectacions de trànsit per la Fórmula 1

Barcelona

La Diputació de Barcelona destina 1,3 milions a tenir platges més “segures i saludables”

Mataró