Osona/Ripollès

Tres curses més eleven fins a cinc les disputades al Ripollès en vuit dies

Iker Karrera, participant destacat a la primera edició de la Trail Ulldeter a Setcases, dissabte. Diumenge se'n fan a Vilallonga de Ter i a Campdevànol.

Una setmana més segueix el ritme vertiginós de curses de muntanya al Ripollès, i aquest cap de setmana n'hi haurà tres més, de manera que en vuit dies se n'hauran disputat cinc de diferents a la comarca.

Per ordre cronològic, dissabte a Setcases es disputa la primera edició de la Ultra Trail Ulldeter, que presenta recorreguts de 52 i 30km, totes dues amb inici i final a Setcases.

La primera amb sortida a les 7 del matí que tindrà un desnivell positiu de 4.500 metres i un recorregut on la seva major part transcorre per damunt dels 2.000 metres passant per Bastiments, Pic de la Dona, Les Borregues i Costabona com a principals referents.

La cursa de 30km començarà a les 8 del matí i comptarà amb un desnivell de 2.400 metres positius amb el Pic de la Dona (2.700m) com a punt més alt de la cursa.

En ella destaca la participació d'Iker Karrera, el corredor de l'equip Salomon que va mirant d'agafar el punt de forma després d'una lesió i per això no es veu amb cor d'afrontar reptes majors als que està acostumat.

Setdellonga

Per la seva banda, diumenge, Vilallonga de Ter organitza una nova edició de La Setdellonga amb versions de marató i 22km al voltant dels set nuclis del municipi. La cursa llarga compta amb un desnivell positiu de 2.400 i 900 metres per la curta.

Cronoescalada d'Aüria

També es disputa diumenge a Campdevànol la cronoescalada d'Auïra per segon any amb la doble versió simultània a peu i amb BTT. Els corredors de cada disciplina sortiran simultàniament cada mig minut de l'aparcament del costat del pas a nivell.

Per pujar fins a Sant Pere d'Auïra s'utilitzarà la pista forestal en el cas de la bicicleta, amb un recorregut de 6,5km i 455m de desnivell positiu, mentre que els atletes pujaran 380m de desnivell amb un recorregut de 3,9km.

123 corredors a la primera cursa Territori d'Isards

La primera edició de la Territori d'Isards va reunir dilluns passat 123 atletes per la Vall de Camprodon en la que va ser la penúltima prova del Campionat del Ripollès de curses de muntanya.

Una cita que es va presentar en un doble format, amb recorreguts de 32km i 2.200m de desnivell positiu i de 12km i 600m de desnivell positiu.

Els atletes de l'SC Camprodon Oriol Cardona i Marc Solà de sortida van imposar un ritme que ben aviat els va deixar sols al capdavant. L'ascensió al Costabona (2.465m, a mig recorregut) va deixar la victòria a les seves mans ja que l'avantatge respecte als seus seguidors ja era prou important i van entrar a meta tots dos junts.

La tercera plaça va ser per a Xavi Freixinet, a més de 10min. En dones va guanyar Dolors Morcillo, que es va acabar imposant per 6min sobre Núria Villegas, dominadora de la cursa fins al descens a Costabona,

A la cursa curta, els triomfs van ser per a Christian Plaza i Júlia Font. A la general del Campionat del Ripollès encara no hi ha res definit i tot es decidirà a la darrera prova del proper 6 de juliol a Ribes de Freser.